Het open depot van het Raadhuis in Schijndel.
Het open depot van het Raadhuis in Schijndel. Foto: Mike Bink

Het is zover, inwoners kunnen overtollige gemeentekunst kopen met korting

Kunst en cultuur 1.570 keer gelezen

VEGHEL | Op 10 december is het zover, inwoners van Meierijstad kunnen dan kunstwerken die de gemeente van de hand doet overnemen met 40 procent korting. Omdat na het samengaan van de gemeenten Veghel, Schijndel en Sint-Oedenrode het depot van de gemeentelijke kunstcollectie in het RAADhuis in Schijndel te klein werd word een deel van de collectie afgestoten. De gemeente was oorspronkelijk van plan om deze werken te doneren aan Stichting Onterfd Goed maar vanuit verschillende hoeken kwam kritiek en sprak men de wens uit dat de werken eerst aan de inwoners van Meierijstad worden aangeboden. De gemeenteraad nam unaniem een motie met die strekking aan.

Stichting Onterfd Goed gaat de gemeente ondersteunen tijdens de verkoopdag op zaterdag 10 december tussen 11.00 en 16.00 uur in de Koekbouw, Verlengde Noordkade 14 in Veghel. De gemeente heeft een aantal criteria voor de kerncollectie van de gemeentelijke kunstcollectie vastgesteld. De werken die daar niet aan voldoen worden nu dus te koop aangeboden, alleen inwoners van Meierijstad kunnen ze op deze dag kopen. Stichting Onterfd Goed prijst de werken en op die prijs krijgen inwoners 40 procent korting. Deze korting geldt alleen op 10 december. Aankopen moeten ter plekke worden afgerekend en elke inwoner mag maximaal twee kunstwerken kopen. Kunstwerken kunnen niet van tevoren worden gereserveerd. De werken die overblijven gaan daarna alsnog naar Onterfd Goed in Eindhoven waar iedereen ze kan kopen.

Meer info
Een overzicht van de werken met de titels en de namen van de kunstenaars staat op de website www.meierijstad.nl/onterfdgoed. De volledige informatie over alle spelregels, betalingsmogelijkheden en bezorgopties vind je daar ook.

Uit de krant