Hans Verheijen is de nieuwe voorzitter van de Kabelgat Ramblers. Met D'n Brouwer in Mariaheide hebben ze ook een nieuwe repetitieruimte.
Hans Verheijen is de nieuwe voorzitter van de Kabelgat Ramblers. Met D'n Brouwer in Mariaheide hebben ze ook een nieuwe repetitieruimte. Foto:

Grote veranderingen voor mannenkoor de Kabelgat Ramblers

Algemeen 833 keer gelezen

VEGHEL | De Kabelgat Ramblers uit Veghel hebben twee grote wijzingen doorgevoerd. Er heeft een bestuurswissel plaatsgevonden en de vertrouwde repetitieruimte bij Sax & Jazz is ingeruild voor D’n Brouwer in Mariaheide. Wij stellen de nieuwe voorzitter van het Ierse koor Hans Verheijen vijf vragen.

Verheijen is 74 jaar en woont in Veghel. Hij volgt Berend Nimberg op als voorzitter van het Veghelse mannenkoor Kabelgat Ramblers.


Hans Verheijen is de nieuwe voorzitter van de Kabelgat Ramblers.

1. Waarom heeft er een bestuurswissel plaatsgevonden?
Het klinkt spannender dan het daadwerkelijk is. Ik had mijn termijn als secretaris van de Kabelgat Ramblers erop zitten en was op zoek naar iets anders. Voor Berend gold eigenlijk hetzelfde. Dus we hebben van functie gewisseld. Ik ben de nieuwe voorzitter en Berend is de nieuwe secretaris. In principe ben ik voor drie jaar aangesteld.

2. Ga je als nieuwe voorzitter veel veranderen?
Minder vergaderen, dat is mijn streven! Verder wil een stukje duidelijkheid scheppen. Over de muziekkeuze heb ik als voorzitter niet veel te zeggen. We hebben een muziekcommissie en die zijn verantwoordelijk voor het repertoire.
Er is binnen ons koor wel wat discussie of we ons louter moeten richten op de Ierse Folksongs en Pubsongs of het repertoire iets moeten verbreden, met bijvoorbeeld Nederlandstalige meezingers en meer toegankelijkere muziek. Af en toen doen we dat, maar de Ierse muziek blijft onze belangrijkste drijfveer.

De arrangementen worden na overleg in de muziekcommissie uitgeschreven door onze vrouwelijke steun en toeverlaat en accordeonist Yvonne Willemse. 

3. De repetitieruimte is veranderd. Waarom?
We hebben jaren fijn gerepeteerd bij Grand Café Sax and Jazz in Veghel. Alleen die ruimte is eigenlijk net iets te klein en de akoestiek is niet top. Bij D’n Brouwer hebben we veel meer ruimte. Ik ben heel blij met deze locatie. Ons Family en Friends optreden op zondag 16 november vindt ook plaats in D’n Brouwer, aan het Dobbelsteenplein in Mariaheide.

4. Jullie zingen voornamelijk Ierse Folksongs en Pubsongs. Wat is de charme van deze muziek?
Het is mooie muziek om naar te luisteren en elke song bevat een verhaal. De liedjes gaan over verschillende onderwerpen zoals: ellende, liefde, heimwee, weer veilig thuiskomen, smachtende vrouwen, verdriet en drank. De nummers die we zingen worden altijd ingeleid. Dan weten de mensen waar het overgaat.
Het is niet zo dat we ieder optreden dezelfde nummers zingen. We hebben een stuk of 50 liedjes in ons repertoire zitten. Ieder jaar zorgen we voor vijf à zes nieuwe nummers.

5. Er is nog ruimte voor nieuwe leden. Is het moeilijk om nieuwe aanwas te vinden?
We zijn redelijk constant met ons ledenaantal. We schommelen zo rond de 20. Af en toe stopt er iemand en zo nu en dan verwelkomen we nieuwe leden. We hopen te groeien naar 25 leden. Dat zou perfect passen.
Iedere dinsdagavond repeteren we tussen 20.00 en 22.00 uur. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om geheel vrijblijvend binnen te lopen. We richten ons (voorlopig nog) op mannen van alle leeftijden. Je hoeft geen ervaren zanger te zijn.

Meer informatie over de Kabelgat Ramblers is te vinden op: www.kabelgatramblers.nl.

Hans Verheijen is de nieuwe voorzitter van de Kabelgat Ramblers.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant