AirBadminton speel je in verschillende samenstellingen.
AirBadminton speel je in verschillende samenstellingen. Foto:
+ VIDEO

Nationale Kampioenschappen AirBadminton in Veghel

Overige sport 1.025 keer gelezen

VEGHEL | BC’67 Veghel organiseert samen met Badminton Nederland op 6 en 7 juli samen twee AirBadminton-activiteite. AirBadminton is tegenwoordig een officiële beachgame. “We spelen dan ook in de buitenlucht en op zand. Dit te gekke sportieve evenement vindt plaats op ‘Tinus Beach’ aan de Hazelberg 5 in Veghel”, vertelt Iris Bogers namens de Veghelse badmintonvereniging. 

Dit tweedaagse evenement is voor iedereen leuk. Als deelnemer aan het NK of als sporter om deze nieuwe sport zelf te ervaren. Ook supporters zijn van harte welkom. Aan de Nationale Kampioenschappen mag iedereen meedoen, schrijf je online in. “De dubbelwedstrijden zijn op zaterdag en de triplewedstrijden op zondag, Er wordt gewerkt met een poule-afvalsysteem. Advies: deelname vanaf speelniveau 5e divisie”, aldus Bogers.

Op zaterdag en zondag is het voor iedereen mogelijk om AirBadminton zelf te ervaren. Op Tinus Beach zijn meerdere velden uitgezet. Een aantal zijn speciaal voor sportievelingen die ook een potje AirBadminton willen spelen. Er wordt in poules gespeeld.

Voor allebei de activiteiten geldt, meld je online aan. Dan kan de organisatie er voor iedereen twee leuke dagen van maken. Inschrijven voor deze AirBadminton evenementen doe je via www.airbadminton.nl. De uitgebreide informatie met linkjes naar de inschrijfformulieren vind je hier.

Meer weten over AirBadminton?
AirBadminton is vanaf mei 2019 een officiële sport van de Badminton World Federation (BWF). Deze wereldbond wil dat AirBadminton rond 2029-2030 een Olympische sport is. Het is een dynamische outdoor sport, die gespeeld kan worden op zand, gras en hardcourt. AirBadminton speel je met twee tot maximaal zes personen, dus single, dubbel of triple. Teamwork is belangrijk bij deze buitensport.
Met een speciaal ontwikkelde outdoor shuttle kan onder alle weersomstandigheden gespeeld worden. De Air Shuttle heeft een revolutionair ontwerp en weegt zo’n 8 gram.


Vragen over dit evenement of badmintonvereniging BC’67 Veghel? Ga dan naar www.bc67veghel.nl of stel je vraag via: secretaris@bc67veghel.nl.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant