Twan van de Nieuwenhuijzen is verantwoordelijk voor de inzending op het Songfestival.
Twan van de Nieuwenhuijzen is verantwoordelijk voor de inzending op het Songfestival. Foto: AVROTROS

Oud-Veghelaar verantwoordelijk voor ‘Europapa’ van Joost Klein

Opmerkelijk 7.688 keer gelezen

VEGHEL | Twan van de Nieuwenhuijzen groeide op in de Boerhaavestraat in Veghel en zat onder andere op het Zwijsen College. Inmiddels woont Van de Nieuwenhuijzen al een aantal jaar in Amsterdam. Als Head of Delegation is hij verantwoordelijk voor de Nederlandse inzending en delegatie tijdens het Eurovisie Songfestival. Het zijn dus spannende dagen voor de voormalig Veghelaar. 

Twan van de Nieuwenhuijzen is namens AVROTROS verantwoordelijk voor het gehele project op weg naar het Eurovisie Songfestival 2024. Joost Klein maakt donderdagvond zijn opwachting in de tweede halve finale van het Songfestival in Stockholm. Als we de bookmakers mogen geloven dan plaatst Klein zich voor de finale op zaterdagavond. 

Grote rol
Van de Nieuwenhuijzen heeft als Head of Delegation en als voorzitter van de selectiecommissie een grote rol gespeeld in het avontuur van Joost Klein. De geboren en getogen Veghelaar begeleidt de commissie bij de selectie, is eindverantwoordelijk voor de totstandkoming van de act en voert de delegatie aan in aanloop naar en tijdens het Songfestival. Hij bewaakt en begeleid het hele proces. 

Omroeporganisatie
Van de Nieuwenhuijzen had een prominente rol binnen de internationale productieteams van de Eurovisie Songfestivals in Rotterdam (2021), Turijn (2022) en Liverpool (2023). Als Head of Contest bij het Eurovisie Songfestival werkte hij nauw samen met omroeporganisatie EBU en met alle deelnemende delegaties bij de totstandkoming van hun act.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant