Er zijn, net als andere jaren, 850 kaarten beschikbaar.
Er zijn, net als andere jaren, 850 kaarten beschikbaar. Foto:

Bouwdorp start een eigen webshop en krijgt te maken met verschillende aanpassingen

Algemeen 1.613 keer gelezen

VEGHEL | De voorverkoop van de bouwdorpkaarten gaat op maandag 6 mei om 19.00 uur van start. Dit jaar worden de kaarten aangeboden in een echte webshop, kaarten kosten nog altijd 17,50 euro. Er zijn, net als andere jaren, 850 kaarten beschikbaar. Vorig jaar was de kaartverkoop in twee uur uitverkocht. Veghel in Hout is van 12 tot en met 16 augustus in het Julianapark in Veghel.

Stefanie van Haaren, lid van het bestuur van Veghel in Hout, heeft de online winkel helemaal ingericht. Ze legt uit: “De afgelopen maanden hebben we intensief samengewerkt met onze systeembeheerder om tot een mooie webwinkel te komen. Net als bij een echte webwinkel, is de shop te herkennen aan het winkelwagentje als symbool.”
Daarna is het bestuur van het bouwdorp gaan testen of het allemaal klopte. Na diverse aanpassingen is de webwinkel onlangs live gegaan. Van Haaren is enthousiast: ”Op deze manier hopen we dat de voorverkoop van de kaarten beter en sneller verloopt.”

Aangepast bouwdorp 2024
Bouwdorp 2024 krijgt dit jaar te maken met verschillende aanpassingen. De ingang bij de Bernadetteschool komt door de verbouwing van de school te vervallen. “Doordat er veel bouwverkeer rondom de Bernadetteschool zal zijn, is het voor de kinderen en de ouders niet veilig genoeg om aan die kant de ingang te maken. In goed overleg met de Bernadetteschool gaat de ingang dit jaar naar de overkant van de Aa. De ingang komt tussen de Residentie en het zwembad in. Daar is het veel veiliger”, vertelt Ed van Uden, voorzitter van het bouwdorp.

IJzeren brug
Het bestuur van het bouwdorp gaat spoedig met de gemeente Meierijstad overleggen welke aanpassingen er nodig zijn op het Stadhuisplein. De fietsenstalling zou achter het gemeentehuis kunnen komen en wordt daar dan afgezet met hekwerk. Over de Aa ligt nu al een  ijzeren brug (eigenlijk bedoeld voor Fabriek Magnifique - red.) en die zal dan als toegang gaan dienen tot het bouwdorp. Van Uden vervolgt: “We hebben oriënterende gesprekken gevoerd met de gemeente over deze aanpassingen. De gemeente staat daar positief in en we hopen op die manier de veiligheid voor iedereen te kunnen waarborgen. Gelukkig is dit maar voor één jaar.”

Kiosk in het park
De activiteitencommissie van het bouwdorp heeft de nieuwe kiosk in het park opgenomen in de activiteiten. De knutselactiviteiten komen rondom de kiosk en de kiosk wordt onder andere gebruikt tijdens de voorrondes van de Bouwdorp Got Talent Show.
Luchtkussens komen er dit jaar iets minder, omdat er minder plek in het park is. Wat wel terugkomt zijn de beide kermisattracties. Sabina Floor is samen met de activiteitencommissie flink aan de slag gegaan. “Het draaiboek voor de activiteiten is al helemaal klaar. We hebben dus minder luchtkussens, maar wel meer knutselactiviteiten. Nieuw is de timmerwerkplaats waar de kinderen, net als bij het metselen, hun eigen bouwwerk kunnen maken.”
Al deze activiteiten organiseren gaat niet zonder vrijwilligers. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven via de site van Veghel in Hout.

Uitverkocht
Wil je meedoen aan het bouwdorp wees er dan snel bij ,want de verwachting is ook dit jaar dat het snel uitverkocht zal zijn. Meer informatie is te vinden op: veghelinhout.nl.

Veghel in Hout voor een hoop kinderen altijd weer een hoogtepunt van de vakantie.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant