Stichting de Vrije Vogels zet zich in voor ongeveer veertig volwassenen met een beperking.
Stichting de Vrije Vogels zet zich in voor ongeveer veertig volwassenen met een beperking.

Tiende waarderingsprijs voor de Vrije Vogels

Algemeen 860 keer gelezen

VEGHEL | Wethouder Menno Roozendaal heeft op woensdag 24 april de tiende waarderingsprijs Meedoen in Meierijstad uitgereikt. In wijkgebouw De Zeven Eiken in Veghel werd Jan Donkers van Stichting de Vrije Vogels verrast. 

Donkers is al 47 jaar bestuurslid van de Vrije Vogels. Hij nam namens Stichting de Vrije Vogels de waarderingsprijs in ontvangst. Stichting de Vrije Vogels zet zich in voor ongeveer veertig volwassenen met een beperking. Iedere woensdagavond komen de deelnemers en vrijwilligers bij elkaar in wijkgebouw De Zeven Eiken in Veghel. De vrijwilligers, tien in totaal, bedenken en organiseren verschillende activiteiten zoals een spel en quiz-avond, film, knutselen en wandelen of fietsen. Het programma is al ruim een half jaar van tevoren bekend.


Jan Donkers ontving de prijs uit handen van wethouder Menno Roozendaal.

Iedere week komen er twintig deelnemers in de leeftijdscategorie 30 tot 75 jaar. De andere week de overige twintig deelnemers.
Na 50 jaar stopt de stichting met haar activiteiten, het is ze niet gelukt om voldoende nieuwe vrijwilligers te werven en de huidige vrijwilligers zijn op leeftijd. Als afsluiting gaan de deelnemers en de vrijwilligers nog een laatste weekendje weg. Dat staat aanstaand weekend op het programma.

Wat is de waarderingsprijs?
Gemeente Meierijstad vindt het belangrijk dat elke inwoner, ongeacht beperking, afkomst, geaardheid of religie mee kan doen. “Organisaties, verenigingen, burgers of ondernemers die zich inzetten zodat inwoners mee kunnen doen, willen we in Meierijstad op een bijzondere manier in het zonnetje zetten. Hiervoor hebben we de Waarderingsprijs Meedoen in Meierijstad in het leven geroepen. Met het uitreiken van deze prijs wil de gemeente waardering uitspreken voor de inzet voor onze inwoners. Daarnaast willen we laten zien welke mooie activiteiten of mogelijkheden er zijn”, aldus de gemeente.

Jan Donkers is al 47 jaar bestuurslid van Stichting Vrije Vogels en ontving de prijs uit handen van wethouder Menno Roozendaal.
Stichting de Vrije Vogels zet zich in voor ongeveer veertig volwassenen met een beperking.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant