Nancy van Heeswijk en René Hildesheim treden gezamenlijk op tijdens de Vrijheidsmaaltijd.
Nancy van Heeswijk en René Hildesheim treden gezamenlijk op tijdens de Vrijheidsmaaltijd. Foto:

Speciale Vrijheidsmaaltijd in de Veghelse Oranjewijk

Algemeen 1.957 keer gelezen

VEGHEL | Bevrijdingsdag wordt op zondag 5 mei in de Oranjewijk gevierd met een Vrijheidsmaaltijd. De maaltijd in en rond buurthuis D’n Blok zorgt voor bijzondere ontmoetingen aan de eettafel en is de plek voor een goed gesprek over vrijheid.

“Dit keer hebben we weer een uitgebreid programma samengesteld. De wijkvereniging Oranjewijk, de wijkraad West en de Stichting Vrienden van Poehaa slaan de handen ineen om samen deze maaltijd te organiseren. We beginnen de dag met de première van de documentaire van Roos. Daar is een bijzondere gast bij aanwezig”, belooft René Hildesheim, een van de organisatoren en onder andere bekend van de Vrienden van Poehaa. Om 11.00 uur vindt de première van Roos plaats. Hoofdrolspeelster Roos, gespeeld door Annette Barten, is aanwezig evenals de makers Jasmine de Vries, Hubertine van den Biggelaar en Hildesheim.

Workshop
Na de Vrijheidsmaaltijd staat er de workshop Namen en Nummer op het programma, gevolgd door een eventuele wandeling langs joodse huizen in de buurt. “Tijdens de maaltijd zal Nancy van Heeswijk liedjes uit de jaren 40 en 50 ten gehore brengen, terwijl ik teksten voordraag”, besluit Hildesheim. Iedereen is tussen 11.00 en 14.00 uur welkom in D’n Blok. De entree is gratis.

Hieronder een overzicht van het programma:
10.30 uur: Ontvangst door Freules van de Ontmoeting, ingang Heilig Hartplein.
11.00 uur: Première Roos plus ontvangst van een bijzondere gast.
11.45 uur: Voorstelling Bijzondere Ontmoetingen door Casper Hoenderdos.
12.30 uur: Vrijheidsmaaltijd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant