Anke Verbruggen en Karinja Verbakel zijn de oprichters van Stichting Saga.
Anke Verbruggen en Karinja Verbakel zijn de oprichters van Stichting Saga. Foto:

Stichting Saga weer terug in Erp, nieuwe locatie biedt voordelen

Algemeen 1.024 keer gelezen

ERP | Stichting Saga is sinds februari 2024 gevestigd bij het biologisch rundveebedrijf van Siebe van de Crommert en Wilco Verbruggen en bij kaasmakerij Siebe’s Kaas aan Kraanmeer 15 in Erp. Daarmee keren de oprichters Anke Verbruggen en Karinja Verbakel terug in Erp.

Stichting Saga is opgericht in 2015 door Verbruggen en Verbakel. De stichting biedt inmiddels alweer bijna acht jaar activeringstrajecten en ontwikkelingsgerichte arbeidsmatige dagbesteding aan mensen die een opstap nodig hebben om te kunnen participeren in de maatschappij in de breedste zin van het woord. Gewoon samen aan de slag en meedoen, kijken naar wat wel kan en lukt. Persoonlijke aandacht, zelfvertrouwen opbouwen, contacten leggen, samenwerken, ontdekken van kwaliteiten en zoeken naar wat aansluit bij ervaringen en belevingen, signaleren en benoemen welke belemmeringen er (nog) zijn.

De dames van Saga sommen op wat de kracht is: “Kleinschaligheid, laagdrempelig, continuïteit, betrokkenheid, maatwerk, een luisterend oor bieden zonder de ander te veroordelen. De hoeveelheid verrichte arbeid op zich is niet van belang, de nadruk ligt meer op het correct uitvoeren van de opdracht en op het sociale aspect van samen aan een opdracht werken. Wij zetten werkzaamheden verrichten in als middel om andere doelen te bereiken. Cliënten gaan met elkaar aan de slag, ze bouwen een ritme op en gaan zich steeds beter voelen als onderdeel van een groep. Ze horen ergens bij en worden fitter, socialer en maatschappelijk actiever. De eigenwaarde groeit.”

De locatie waar ze nu gevestigd zijn biedt een aantal voordelen. De natuurlijke omgeving straalt rust uit. Verder is er voldoende ruimte om een passende werkomgeving voor de cliënten te creëren. Ook biedt de locatie mogelijkheden voor het verrichten van werkzaamheden. Bij de kaasmakerij kazen draaien en buiten snoeien, grasmaaien. Kortom dit betekent voor Stichting Saga een breder aanbod van werkzaamheden. “Naast dit nieuwe aanbod blijven we ook allerlei productie-, in- en ompakwerk en (de)montage werkzaamheden voor reguliere bedrijven verrichten”, besluiten Verbruggen en Verbakel. 

Meer informatie is te vinden op: www.stichtingsaga.nl. Bellen of mailen voor een afspraak: 0625012301 of info@stichtingsaga.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant