De verhuiswagen voor de deur van de noodlokalen.
De verhuiswagen voor de deur van de noodlokalen. Foto:

Noodlokalen op het Stadhuisplein in Veghel

Onderwijs 5.311 keer gelezen

VEGHEL | De bovenbouw van de Bernadetteschool neemt vanaf maandag 6 mei haar intrek in acht noodlokalen op het Stadhuisplein in Veghel. Dit in verband met de verbouwing van de huidige school aan de Vondelstraat. 

Directeur Raymond Stuart laat weten dat er acht groepslokalen, één teamruimte en enkele kantoren zijn geplaatst op het Stadhuisplein vlakbij Residentie De Meierij. De onderbouw kan terecht in de noodlokalen op het schoolplein.

Waarom zijn alle lokalen niet op het schoolplein van de Bernadetteschool geplaatst?
Stuart: “Hiervoor is onvoldoende ruimte. Er is gekeken naar veiligheid tijdens het bouwen in combinatie met buitenspelen en verkeersstromen. Ook is er rekening gehouden met het beperken van de verstoring van het onderwijsproces gedurende de bouw. Daarnaast is er rekening gehouden met bestaande bomen die behouden moeten blijven.”

Welke groepen maken gebruik van de noodlokalen op het Stadhuisplein?
“Dat zijn de groepen 4 tot en met 8, ongeveer 165 leerlingen.”


De noodlokalen staan tussen het zwembad en het gemeentehuis in.

Van wanneer tot wanneer is deze oplossing van kracht?
“Na de meivakantie starten we. De exacte datum wanneer we terugkeren naar ons nieuwe schoolgebouw is nog niet definitief. We koersen op de periode tussen de mei- en de zomervakantie van 2025.”

Moet men rekening houden met parkeer- en verkeersproblemen?
“Er zijn plannen gemaakt om de problemen rondom verkeer en parkeren te voorkomen, zo is er een extra brug over de Aa geplaatst. Er is met de ouders en leerlingen afgesproken om niet met de auto naar het Stadhuisplein te komen, indien nodig afzetten bij het schoolgebouw aan de Vondelstraat en te voet naar het Stadhuisplein. Ook zijn er leerlingen die zelfstandig naar school komen. Mogelijk is het in het begin even wennen, maar we helpen alle betrokkenen om de overlast te beperken. Als directeur van de Bernadetteschool blijf ik tijdens het (ver)bouwproces in gesprek met alle partijen.”

|
De brug voor Fabriek Magnifique komt goed van pas nu.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant