HVCH ging onderuit bij Nemelaer en ziet degradatie met de week waarschijnlijker worden. Foto: Ruud Schobbers
foto’s

UDI’19 verrast koploper, pijnlijk verlies voor HVCH: ‘Deze tik komt wel even aan’

Voetbal 4.500 keer gelezen

HAAREN/UDEN | De zorgen voor HVCH nemen met de week toe. De Heeschenaren verloren de degradatiekraker bij Nemelaer (3-1) en wachten een helse klus om directe degradatie in de komende weken af te wenden. Een vrijuit spelend UDI’19/CSU verraste op eigen veld GOES en kan weer naar boven kijken: 3-2.

HVCH kon bij winst op Nemelaer de vijftiende plaats overdragen aan Nemelaer, maar ging in Haaren op pijnlijke wijze onderuit: 3-1. “We begonnen sterk aan de wedstrijd, maar bij het eerste omschakelmoment dat we verkeerd stonden, ging het meteen mis”, zag HVCH-trainer Marc van de Ven. Joeri Vugts maakte de 1-0, al leek er een overtreding vooraf te gaan aan de openingsgoal. Op slag van rust kreeg Rob van de Ven een opgelegde kans op de gelijkmaker, maar de aanvaller maaide over de bal heen. “1-0 of 1-1 bij rust maakt nogal een verschil natuurlijk. Nu neem je die teleurstelling mee de kleedkamer in”, wist Van de Ven.
Die tegenslag was HVCH kort na de thee blijkbaar nog niet te boven, want Giel van de Ven verdubbelde de marge namens Nemelaer. De gasten kregen echter een reddingsboei toegeworpen door Luuk Vermeer, die moest inrukken met rood. HVCH kwam dankzij Roy Vissers ook terug in de wedstrijd, maar een Heesch’ offensief werd meteen de kop ingedrukt door Joeri Vugts, die de 3-1 maakte. “We hadden na die derde goal wel veel de bal, maar echt gevaarlijk zijn we niet meer geweest. Deze tik komt wel even aan. Gelukkig hebben we nu twee weken rust en kunnen we de koppies vrijmaken voor de volgende belangrijke wedstrijd tegen Unitas’30.”

UDI’19 verrast koploper GOES
UDI’19/CSU heeft de titelstrijd in de vierde divisie weer spannend gemaakt door thuis op knappe wijze te winnen van GOES. De Udenaren, die zich afgelopen donderdag kwalificeerden voor de bekerfinale, speelden vrijuit en klopten de koploper met 3-2. GOES kwam vroeg op 0-1, maar halverwege de eerste helft stond het 2-1 na doelpunten van Stijn van den Broek (penalty) en Noud Kraan. Direct na rust kwam GOES op gelijke hoogte, maar het slotakkoord was voor UDI. Van den Broek mocht voor een tweede maal aanleggen vanaf elf meter en schoot de Tricolores naar een knappe 3-2 overwinning en de vijfde plaats.