Blauw Geel'38 won zuinigjes van Baronie.
Blauw Geel'38 won zuinigjes van Baronie. Foto: Gerard Beekmans

Blauw Geel’38 maakt geen fout in Breda, pak slaag in derby voor O.S.S.’20

Voetbal 1.848 keer gelezen

BREDA/OSS | Blauw Geel’38/JUMBO heeft in de strijd om plek-drie in de Derde Divisie B geen fout gemaakt. Op bezoek bij Baronie wonnen de Veghelaren zondagmiddag, met enige moeite, met 0-1. O.S.S.’20 kijkt inmiddels uit naar het einde van het seizoen. Tien Ossenaren gingen kansloos onderuit tegen OJC Rosmalen: 1-5.

In een weinig verheffende wedstrijd in Breda trok Blauw Geel’38 de wedstrijd in de tweede helft naar zich toe. Lars Loermans scoorde na een uurtje spelen de enige goal van de middag op aangeven van Mitchel van Rosmalen. “Voor rust hebben we te weinig laten zien. Dat heb ik in de rust de spelers ook gezegd. Na onze 0-1 zijn we nauwelijks in de problemen geweest, al ontstond er vlak voor tijd nog een hachelijk moment”, aldus Blauw Geel-trainer Maurice Verbunt, die Loermans, Jay van Boxtel en Koen van der Zanden nog kansen op de 0-2 zag missen. “Baronie had zich al neergelegd bij degradatie en voetbalde vrijuit. Wij brachten daar aanvankelijk niet genoeg energie tegenover. Gelukkig hebben we deze pot over de streep getrokken.”

Tien man O.S.S.’20 verliezen derby
O.S.S.’20 verloor thuis van OJC Rosmalen. Na negentig minuten stond er 1-5 op het scorebord. De thuisploeg kwam voor rust met tien man te staan na twee gele kaarten voor Kerem Cifci. OJC profiteerde van de numerieke meerderheid en liep na een uur spelen in amper 60 seconden uit van 1-2 naar 1-4 door twee goals van Lex van Dijk. Tom Pijnenburg, die ook al de 0-1 had gemaakt, zorgde ook voor het slotakkoord. Na een half uur spelen zorgde Thomas Verkuijlen voor de op dat moment verdiende gelijkmaker namens O.S.S.’20, maar Mouad Hassan tekende voor een 1-2 ruststand.
De ploeg van trainer Stefan Muller is gezien de huidige vorm nog niet verzekerd van lijfsbehoud. Het gat met AWC is vijf punten in het voordeel van O.S.S.’20, maar de Wijchenaren (vijftiende) hebben één wedstrijd minder gespeeld.