Afbeelding
Foto:

De Krekel lanceert bijzonder project voor jeugd en jongeren

Overige sport 1.410 keer gelezen

MARIAHEIDE | In Mariaheide bij De Krekel is onlangs een bijzonder project gestart met als doel het stimuleren van lichaamsbeweging voor de jeugd en jongvolwassenen. Dit initiatief is tot stand gekomen dankzij de succesvolle samenwerking tussen de provincie Noord-Brabant, Sligro Food Group, het Koning Willem I College in Veghel, enkele basisscholen in de omgeving en het Tennis- en Padelpark.

Kartrekkers Bennica de Waard en Steven Doorduijn, bestuursleden van De Krekel, delen hun enthousiasme over de geslaagde samenwerking en vertellen: “Dankzij de subsidieregeling Levendig Brabant van de provincie, de financiële ondersteuning vanuit Sligro Food Group, samen met de ondersteuning van de onderwijsinstellingen en Tennis en Padel De Krekel kon dit project van de grond komen. Het eerste deel van het project richt zich op jongeren (15-20 jaar) van het Koning Willem I College, die niet vanzelfsprekend kiezen voor bewegen. Deze jongeren maken in dit project kennis met tennis en padel, beide onderdeel van een gezonde en actieve levensstijl.”

Na de jaarwisseling wordt het project uitgebreid naar leerlingen van enkele basisscholen in de omgeving van De Krekel. Beide groepen werken in cycli van zes tot acht lesweken aan bal- en spelvaardigheid voor zowel tennis als padel. Na iedere cyclus sluit een nieuwe groep leerlingen aan, met als doel een zo breed mogelijke groep jongeren enthousiast te maken voor sport, spel en beweging.

Volgens voorzitter Hans Kanters toont de Krekel al jaren grote sociaal- maatschappelijke betrokkenheid. De vereniging zet zich namelijk ook met succes in voor uiteenlopende doelgroepen in de maatschappij, waaronder rolstoelspelers, verminderd-conditie-spelers en het programma ‘bewegen voor ouderen’.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant