Elly van Liempt krijgt uit handen van Petra Huibers een bloemetje.
Elly van Liempt krijgt uit handen van Petra Huibers een bloemetje. Foto:

Heemkundekring groeit: grens van 400 leden gepasseerd

Algemeen 802 keer gelezen

VEGHEL | De interesse voor de historie van Veghel lijkt in de lift te zitten, want op zondag 5 mei heeft de Heemkundekring Vehchele haar 400ste lid mogen inschrijven. Elly van Liempt, die zich samen met haar man Jan had aangemeld, valt deze bescheiden eer van het overschrijden van de ledengrens te beurt. Ze zijn beiden geboren Brabanders en al sinds 1970 woonachtig in Veghel. Voorzitter Petra Huibers heeft haar bij die gelegenheid verblijd met een bloemetje.

Het ledenaantal van de Heemkundekring Vehchele groeit gestaag. De 300-ledengrens werd in 2018 overschreden. Geconstateerd is dat de Covid-periode een flinke extra ledentoename heeft opgeleverd. Blijkbaar hadden Veghelaren en in Veghel geïnteresseerden toen meer tijd om thuis op de bank of achter het bureau naspeuringen te doen naar het of hun Veghelse verleden. Wat dat betreft kan iedereen goed terecht op de rijkelijk gevulde website van HKK Vehchele, met vele leuke en interessante weetjes, documenten en foto’s. Ook de diverse lezingen die zes keer per jaar worden georganiseerd, worden goed bezocht.
In ieder geval hebben de talloze vrijwilligers van de vereniging, die elke donderdagmiddag haar Heemkamer in het Raadhuis op de Markt open stelt, zo eer van hun werk.

Meer informatie over de heemkunde in Veghel is te vinden op: www.vehchele.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant