Vanaf deze week zijn in alle Jumbo's de losse rode paprika’s en komkommers van Nederlandse bodem verkrijgbaar zonder plastic verpakking.
Vanaf deze week zijn in alle Jumbo's de losse rode paprika’s en komkommers van Nederlandse bodem verkrijgbaar zonder plastic verpakking.

Jumbo trekt plastic jas uit van Nederlandse rode paprika, komkommer en bosui

Zakelijk 2.424 keer gelezen

VEGHEL | Jumbo Supermarkten zet opnieuw stappen om minder verpakkingsmateriaal te gebruiken. Vanaf deze week zijn in alle ruim 700 winkels en op Jumbo.com de losse rode paprika’s en komkommers van Nederlandse bodem verkrijgbaar zonder plastic verpakking. Nog voor de zomer gaat ook het plastic jasje uit van de bosui. 

Met deze stap zorgt Jumbo ervoor dat haar klanten populaire producten plasticvrij kunnen kopen. Hiermee wordt op jaarbasis 51.000 kilogram plastic bespaard, oftewel 142 ton CO2e-uitstoot. Deze ontwikkeling sluit aan op de klimaatambities van Jumbo en volgt op het eerdere besluit om geen aardappelen, groente en fruit meer in te vliegen. Als eerste Nederlandse supermarkt is Jumbo inmiddels ook gestopt met het invliegen van verse en diepgevroren vis.

Milieubelasting
Als familiebedrijf hecht Jumbo veel waarde aan de wereld om zich heen en wil ze waarde toevoegen voor de huidige en toekomstige generaties. Daarom kijkt de supermarktketen hoe zij de milieubelasting in de productketen omlaag kan brengen. Een onderdeel hiervan is verpakking, waarbij niet alleen besparing op materiaal, maar ook de borging van kwaliteit en zo min mogelijk voedselverspilling belangrijke uitgangspunten zijn. Door minder producten in de winkel te leggen en extra kwaliteitscontroles uit te voeren, kunnen de Nederlandse losse rode paprika’s, de komkommers en bosui voortaan zonder plastic verpakking worden verkocht zonder dat dit afbreuk doet aan de kwaliteit en houdbaarheid.

35 miljoen plastic zakjes
Eerder al is er afscheid genomen van de gratis plastic wegwerpzakjes voor aardappelen, groente en fruit (AGF) en kunnen klanten voor onverpakte AGF gebruikmaken van herbruikbare verszakjes. Hiermee worden 35 miljoen plastic zakjes per jaar bespaard.
Jumbo streeft ernaar om in 2025 twintig procent minder verpakkingsmateriaal te gebruiken in vergelijking met 2020.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant