Oprichter en managing director Jan van Geest en wethouder Goijaarts van Meierijstad.
Oprichter en managing director Jan van Geest en wethouder Goijaarts van Meierijstad. Foto:
+ IMPRESSIES

Intracare start bouw van productiefaciliteit en innovatiehub

Zakelijk 2.924 keer gelezen

VEGHEL | Agri-Pionier Intracare is gestart met de bouw van een state-of-the-art innovatiehub en productiefaciliteit aan de A50. Wethouder Jan Goijaarts nam afgelopen vrijdag een kijkje en stak symbolisch de schop in de grond. 

Meierijstad staat sinds jaar en dag bekend als aanjager en thuisbasis voor de agri- en foodsector. Zowel nationale als internationale marktleidende bedrijven vestigden en groeiden in het goede ondernemingsklimaat waar Veghel zo om geroemd wordt. Een nieuwe rising star mag op deze mooie lijst van bedrijven zeker niet ontbreken: Intracare. Intracare is een snelgroeiend agritech- en farmaceutisch bedrijf dat een steeds prominentere rol speelt in de mondiale agrisector.

Innovaties
Het bedrijf, opgericht in 2002, is wereldwijd actief en gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van bewezen effectieve diergeneesmiddelen, hygiëneproducten, biostimulanten, nutriënten en innovaties voor duurzame en hedendaagse veehouderij, tuinbouw en aquacultuur. Een antibioticavrije en pesticide-arme toekomst staat hierbij centraal.
“De wereldwijde uitdagingen met betrekking tot dierwelzijn, ziekten, pathogenen en de bestrijding hiervan zijn belangrijker dan ooit. Hoe zorgen we samen voor gezonde, veilige groei? Wij geloven in slimme, veilige alternatieven die bijdragen aan een betere toekomst. We verbeteren gezondheid en welzijn van plant, mens en dier. Onze innovaties creëren duurzame groei en rendement voor boer en bedrijf”, laten ze bij Intracare weten.

Sterke groei
In haar 21-jarig bestaan heeft Intracare een sterke groei doorgemaakt en haar positie en reputatie in de markt met kwaliteitsproducten verstevigd. Door deze groei is uitbreiding aan de Voltaweg op De Dubbelen noodzakelijk. Medio 2024 gaat de schop in de grond voor de bouw van een nieuwe state-of-the-art innovatie- en productiefaciliteit aan de A50 bij Veghel.
In de nieuwe klimaatneutrale fabriek van maar liefst 15.000 m2 gaan onder meer extra chemische- en microbiologische laboratoria, pharma GMP+ cleanrooms, experience center, productielijnen, opslag, R&D en logistiek ondergebracht worden. Hiermee wordt de algehele capaciteit en groeiende vraag voor de komende jaren verzekerd. Beoogd is dat de nieuwe faciliteit in 2025 operationeel is.
Naast productie wordt wetenschappelijk onderzoek en research een belangrijk onderdeel. Wethouder Jan Goijaarts: “Meierijstad heeft een sleutelpositie als economische toplocatie op agrifood, logistiek en maakindustrie. We willen ruimte blijven bieden aan economische ontwikkelingen van bestaande bedrijven, nieuwe bedrijven aantrekken, duurzaamheid stimuleren en innovatie faciliteren. Intracare is een bedrijf dat hier perfect in past en we zijn dan ook blij met de verdere doorgroei van dit bedrijf binnen onzen gemeente.”

Sporten onder werktijd
De continue groei vraagt ook qua bemensing de nodige druk. Intracare is altijd op zoek naar goede mensen in diverse lagen binnen het bedrijf. “We zijn hierbij sterk afhankelijk van regio Noord-Oost Brabant en met name Meierijstad. Intracare is een bedrijf met warme en betrokken bedrijfscultuur waar goed geïnvesteerd wordt op welzijn en sport. Als éen van de eerste bedrijven gaf Intracare haar medewerkers de kans om te sporten onder werktijd. We zien hiermee een fantastische vooruitgang op zowel conditioneel vlak als samenwerking en team-spirit. Dit houden we er zeker in”, aldus oprichter Jan van Geest.
Ben jij op zoek naar een leuke nieuwe job bij een innovatief bedrijf in Veghel? Neem dan contact op via: www.intracare.nl.

Impressie van het nieuwe Intracare-gebouw.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant