Afbeelding

Herontwikkeling voormalige Johanneskerk in Veghel

Wonen 2.661 keer gelezen

VEGHEL | In opdracht van BrabantWonen en Zenzo worden er 24 woon-/zorgappartementen gerealiseerd op de locatie van de Johanneskerk aan de Van Diemenstraat in Veghel. De bouwwerkzaamheden starten in mei.

De bestaande kerk was een zeer sober gebouw, in 1965 gebouwd naar een ontwerp van architect A. van Merendonk. Hij werd gewijd aan de H. Johannes Evangelist. Het gebouw was bedoeld om later in gebruik te worden genomen als sportzaal. Daar is het niet van gekomen, want het gebouw is alleen als kerk in gebruik geweest.
De terugloop van het kerkbezoek heeft er toe geleid dat de parochie H. Franciscus, waar de Johanneskerk sinds 2013 toe behoort, het gebouw overgedragen heeft aan Zenzo Maatschappelijk Vastgoed. Zenzo gaat herontwikkelingen maken naar een woon-zorgcomplex.

Wijkgebouw
De kerk staat op de hoek als onderdeel van het maatschappelijke blok dat binnen de wijk Veghel-Zuid een centrale functie vervuld met de drie-eenheid van kerk, wijkgebouw en school. De kerk heeft zijn functie verloren en de school heeft samen met de wijkfunctie één nieuw gebouw gekregen namelijk MFA De Vijfmaster.
In mei begint Bouwbedrijf van de Ven uit Veghel met de eerste bouwwerkzaamheden.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant