Festilent (hier in actie tegen Milsbeek) maakte geen fout tegen Achates. De Zeelanders wonnen thuis met 1-0 en bleven aan kop. Foto: Jeff Meijs/Voetbal-Shoot.nl

4H: FC De Rakt zet sterke reeks voort, HBV eindelijk op winst, Festilent maakt geen fout

Voetbal 2.404 keer gelezen

In klasse 4H maakte koploper Festilent geen fout tegen Achates. De Ottersummers lieten zich echter niet zoals tegen SES afschieten en hield de schade beperkt tot 1-0. Verrassend was de 5-0 overwinning die Herpinia boekte op Cito. NLC’03 nam in Beers brutaal de leiding maar verloor desondanks met 4-1 van HBV. FC De Rakt klopte een fel spelend SIOL en bleef voor de achtste keer op rij ongeslagen.

Eindelijk winst HBV
In Beers stapte HBV eindelijk weer eens als winnaar onder de douche. Na een reeks zure nederlagen wist de ploeg van trainer Luciën Roeffen af te rekenen met nummer dertien NLC’03 dat wel de leiding nam. Sybe van den Brandt prikte na negen minuten de 0-1 achter keeper Fren ten Haaf. “We vergaten daarna de kans op 0-2 te benutten en kregen meteen de rekening gepresenteerd. In de tegenaanval scoorde HBV de gelijkmaker”, zegt trainer Willem van Kreij. Het was Kevin Kerstens die de gelijkmaker scoorde. Uit een strafschop schoot Jeroen Bardoel HBV op 2-1. Bardoel liet na rust eenzelfde buitenkansje onbenut. De matig ingeschoten pingel werd gestopt door NLC-keeper Thomas Fransen. “We moesten meer risico nemen in de tweede helft en daar profiteerde HBV goed van”, vond trainer Van Kreij. Voor HBV wist Kevin Hendriks nog twee keer het net te vinden. De eindstand werd daardoor 4-1.”Een broodnodige overwinning. We speelden niet groots maar pakten wel de punten en dat was de laatste weken wel anders”, reageerde Luciën Roeffen opgelucht.

Herpinia verrast Cito
In het oog springend was de 5-0 overwinning van Herpinia op Cito uit Oss. “We hebben vandaag goed gevoetbald. Waar de laatste weken te slap voor de dag kwamen, waren we nu bij de les”, zegt trainer Hans Lathouwers, die niet kon beschikken over de geschorste Beau van Dieten. “Je zou niet zeggen dat hij ontbrak, maar anderen hebben hem vervangen en gescoord.” Voor Herpinia scoorden achtereenvolgens Mike Janssen (2), Nick Arts (2) en Willen van Ras.
Verliezend coacht Yavuz Demirci verklaarde dat hij een moeilijke middag had zien aankomen. “We misten er drie wegens andere verplichtingen. Daar kwam en nog een geblesseerde speler bij en in de warming up haakte Mustafa Güler geblesseerd af. We hadden vijf invallers vandaag, maar we faalden ook collectief hier.”

Achates houdt schade beperkt
Koploper Festilent ontving in Zeeland Achates dat een week eerder schietschijf was voor SES Langenboom. “Ik had mijn jongens gewaarschuwd dat Achates zich niet nog eens zou laten slachtofferen”, sprak trainer Tom Jacobs na afloop, “En dat bleek te kloppen want ze hadden de bus geparkeerd voor het eigen doel.” Het kostte Festilent bijna drie kwartier een gaatje te vinden. Dat lukte Bram Geurts in de 40e minuut. “We hadden de 2-0 moeten maken, maar dat deden we niet. We verdienden de overwinning omdat wij ook speelden om te winnen.”
Verliezend coach Sven Jeuriëns prees zijn wispelturige ploeg. “Ik ben trots op deze jonge ploeg, die zich na de grote nederlaag herpakte.”

Achilles Reek wint op valreep
In Reek sleepte Achilles in de slotfase de volle winst (2-1) uit het vuur tegen Milsbeek dat na een dramatische eerste helft uitzicht op een gelijkspel of meer hield. De thuisploeg opende vroeg de score toen Hans van der Doelen een voortreffelijke assist van Romano Oomen afrondde. “We lieten daarna kansen op meer goals liggen”, aldus trainer Jordy van Boxtel. Na rust was de strijd in balans en schoot Roy Neijenhuis Milsbeek verrassend langszij. Achilles en Milsbeek zochten naar de winnende treffer. Die vond Rekenaar Willem van Kreij met een zondagsschot in de laatste minuut van de officiële speeltijd.

FC De Rakt niet te stoppen
Wie stopt FC De Rakt? De Udense formatie zette de competitie in met twee verliesbeurten maar zijn sinds 9 oktober ongeslagen. In acht wedstrijd werd drie keer gelijkgespeeld en vijf keer gewonnen. Zondag hield de ploeg van Eus Marijnissen de drie punten in eigen huis in de confrontatie met SIOL. Het werd 2-1. “We speelden een uur erg sterk”, vond Marijnissen, die Guus van Kessel na een half uur de score zag openen. Kort na rust was het Jorg Verhoeven die de voorsprong verdubbelde. “SIOL speelde op het randje”, vond de Udense trainer, “En dan is het aan de scheidsrechter de grenzen te bepalen. Dat deed de scheidsrecht van vandaag niet.” De leidsman trok rood voor Erik van Hees die twee keer geel kreeg. SIOL kwam in de 75e minuut terug tot 2-1 via Loutfi Chamlal (strafschop). Voor Udenaar Rens van de Rakt liep de wedstrijd triest af. Na een forse overtreding van een SIOL-speler moest hij zich naar het ziekenhuis laten brengen.”Hier was rood op zijn plaats geweest”, vond Eus Marijnissen, “Maar er kwam geen kaart aan te pas.

SES ‘morele winnaar’ in derby
Twee ploegen die in de winning mood zijn en in vorm raken, en de voortdurende sentimenten. Er waren op voorhand voldoende ingrediënten voor een zinderende derby tussen SES Langenboom en Juliana Mill. Op de waterkoude Kogelberg in Langenboom werd het in een verhitte strijd met elf gele kaarten 1-1. Bovendien beëindigden de gastheren de strijd met tien spelers omdat Plom Bens (twee keer geel) al voor rust met rood weggestuurd werd.
Jarne Schaap had de bezoekers uit Mill toen al terecht aan de leiding gebracht. Met zijn tienen vocht SES na de thee sterk terug. Invaller Jari Lukassen bezorgde SES in de 56e minuut de gelijkmaker. Beide teams konden leven met de remise. “We hebben een knappe teamprestatie neergezet”, reageerde SES-trainer Robert van Mierlo.