SSS'18 en DAW deelden de punten in Overloon.
SSS'18 en DAW deelden de punten in Overloon. Foto: Jeff Meijs/Voetbal-shoot.nl

2G: Olympia’18 verliest koppositie, Volkel maakt sprong op ranglijst, Rhode wint door doelpunt Rogier Meijer

Voetbal 2.092 keer gelezen

BOXMEER | Er is een nieuwe koploper na deze speelronde, Olympia’18 gaf de koppositie uit handen tegen directe concurrent Sparta’25. Heeswijk verliest nipt van een sterk verdedigend Rhode. SSS’18 en DAW Schaijk spelen met 1-1 tegen elkaar gelijk.

Door: Cis van Pinxteren

Olympia’18 verliest koppositie in direct duel
Olympia’18 verloor thuis in de slotminuten van de nummer 2: Sparta’25. In een open wedstrijd kwam de thuisploeg al snel op achterstand. Voor rust maakte de debutant Stan Driessen de gelijkmaker. “Stan traint al een tijdje mee met de selectie en speelde vandaag zijn eerste minuten in de spits. Je moet ooit spelers triggeren en een kans geven om mee te doen met het eerste. Hij scoorde een goede spitsengoal”, aldus trainer van Olympia’18 Wil Beier. De topper leek uit te draaien in een gelijkspel ware het niet dat in de 88ste minuut de beslissing viel door de 1-2. Beier: “Jammer dat we thuis verliezen en helaas dat we niet een verdiend gelijkspel eruit slepen. Sparta’25 is een klasse tegenstander die heel doelgericht speelt. De wedstrijd werd op kleine details beslist, ik vond ons vandaag beter voetballen dan de vorige wedstrijden.” Sparta’25 is nu op doelsaldo de nieuwe koploper geworden van 2G. Volgende week speelt Olympia’18 tegen DAW Schaijk. Eerder noemde Beier DAW een titelkandidaat. Olympia’18 gaat na dit seizoen verder met Wil Beier, uit de evaluatie van twee weken geleden bleek dat hij het vertrouwen geniet om langdurig verbonden te blijven aan de club uit Boxmeer.

Heeswijk verliest van sterk verdedigend Rhode
VV Heeswijk verloor vandaag verrassend van Rhode met 0-1 door een doelpunt van Rogier Meijer. De trainer van Rhode, Frank Brands was te spreken over het spel van zijn ploeg. “We speelden in de eerste helft prima en de tweede helft ging wat moeizamer. We hebben weinig tot niets weggegeven dus uiteindelijk een verdiende winst.” Brands kwam ook met het nieuws dat hij na dit seizoen stopt bij Rhode als hoofdtrainer, na dit seizoen keert hij niet meer terug als oefenmeester. “Het is helemaal niet vervelend om te werken bij Rhode, zeker niet met deze groep. Het trainerschap heeft mij altijd veel energie gegeven maar nu kost het me meer energie dan het geeft. Het is dus in mijn ogen tijd voor deze beslissing.” Theo van Lieshout sprak als trainer van VV Heeswijk van een echte 0-0 wedstrijd. “Wij verliezen door een persoonlijke fout en hebben nadien te weinig gecreëerd om nog aanspraak te maken op een punt.”

SSS’18 en DAW Schaijk delen de punten
De thuiswedstrijd voor SSS’18 tegen DAW Schaijk leidde tot een 1-1 gelijkspel. SSS’18 speler Willem Verstraaten legde in de 32ste minuut aan voor een strafschop die hij benutte. DAW kreeg daarna de kansen en scoorde net na rust via Mark Megens. Ondanks hetzelfde spelbeeld kon DAW Schaijk geen tweede doelpunt forceren waardoor beide ploegen de punten delen. Rob van der Ven van DAW Schaijk had gemengde gevoelens over het resultaat. “Een heel makkelijk gegeven penalty krijgt SSS’18 mee. Na dat doelpunt was er hetzelfde spelbeeld waarin DAW het betere had van het spel. Het was één van de betere wedstrijden van ons dit seizoen. Jammer genoeg vergeten we onszelf te belonen met drie punten.” DAW staat nu derde na vandaag, SSS’18 blijft vijfde.

Schijndel wint in slotfase van matig Prinses Irene
Prinses Irene legde tegen RKSV Schijndel/De Wit een matige wedstrijd op de mat. Beide ploegen creëerden amper kansen. Schijndel kwam desondanks snel op voorsprong via een van richting veranderd schot van Stan Guns. Het overwicht in de eerste 45 minuten was voor Schijndel zonder dat het echt afstand nam. Prinses Irene drong in de tweede helft lang aan maar echt gevaar kwam er niet tot de 84ste minuut. Tim van der Heijden werd van achteren onderuit gehaald in het strafschopgebied waarna een penalty werd gegeven. Aron van der Rijt schoot deze pingel feilloos in. Maar het bleef niet bij een gelijkspel. Tjeerd Pijnenburg scoorde in de 85ste minuut na slecht ingrijpen van de thuisploeg uit Nistelrode. Schijndel won daarmee voor het eerst sinds 13 november en behoud de aansluiting met de middenmoot. Prinses Irene stond twee punten voor Schijndel maar zakt nu door overwinningen van Schijndel en Volkel naar een negende plek. Voor Prinses Irene lijkt het wachten op de winterstop, uit de laatste zes wedstrijden haalde het maar twee schamele punten.

Eendracht’30 steelt punt uit Groesbeek
Eendracht’30 speelde met 2-2 gelijk tegen Groesbeekse Boys. Na een doelpuntloze eerste bedrijf kwam Groesbeekse Boys in de tweede helft tweemaal op voorsprong. Daley Hoogakker en Lars Koopman scoorden echter de gelijkmakers namens Eendracht’30. Groesbeekse Boys was licht de betere ploeg maar wist de voorsprong dus niet vast te houden. Door dit gelijkspel blijft het verschil tussen Eendracht’30 en de nieuwe hekkensluiter, Groesbeekse Boys, drie punten.

Volkel verslaat Boekel Sport
Volkel ging verder met waar het mee bezig was: winnen. Door een 4-0 thuisoverwinning op Boekel Sport is de weg naar boven ingezet met een winstreeks van drie. Na dertien minuten scoorde Bodie Jilesen op aangeven van Rick van Hinthum de 1-0. Het bleef lang bij die ene treffer. In de 68ste minuut maakte Thijmen de Ruijter de 2-0. Daarna ging Boekel Sport meer risico’s nemen waardoor Jarni Reijnen namens Volkel in de 83ste minuut de definitieve beslissende 3-0 op het scorebord zette. Reijnen scoorde in de 90ste minuut ook de 4-0 na een goede loopactie. Michiel Jans, de trainer van Volkel was trots op zijn ploeg: “We behaalden vandaag een goede, verdiende overwinning. We hebben weinig kansen weggegeven en voldoende gecreëerd.” Volkel stijgt nu naar een zevende plek terwijl Boekel Sport naar de elfde plek daalt.