Avanti'31 won thuis met 4-0 van Vorstenbossche Boys.
Avanti'31 won thuis met 4-0 van Vorstenbossche Boys. Foto: Piet Van Vorstenbosch

3E: Avanti’31 maat te groot voor Vorstenbossche Boys, SSA VESTA’19 verspeelt voorsprong tegen Margriet, Nooit Gedacht verliest derby

Voetbal 1.706 keer gelezen

GEFFEN | Nooit Gedacht verloor de derby uit in Nuland met 1-0 ondanks een goede tweede helft. Avanti’31 won overtuigend van Vorstenbossche Boys. EVVC worstelde zich na rommelige fases langs Alem met 5-2. 

Door: Cis van Pinxteren

Dure leerschool Vorstenbossche Boys tegen koploper
 Avanti’31 ging door met winnen tegen de hekkensluiter Vorstenbossche Boys. Roel Kappen opende de score in de 14e minuut, net voor rust deed Jelle Brus daar namens de thuisploeg een schepje bij. De 3-0 en 4-0 vielen in de laatste tien minuten via wederom Roel Kappen en Jelle Verhoeven. Dennis Meier van Vorstenbossche Boys was realistisch in zijn reactie. “Avanti was een maatje te groot voor ons. We konden lang bijbenen maar moeten zorgvuldiger met onze kansen omgaan. Door de stand en blessures zijn we overgegaan op plan B. De 3-0 en 4-0 geven we cadeau. Dat heeft bij sommigen ook met een gebrek aan zelfvertrouwen te maken. Het is vooralsnog een dure leerschool voor ons.” Stephan Hesemans zag als oefenmeester van Avanti weer een ruime overwinning. “Het is een goede, dik verdiende overwinning tegen een opportunistisch spelende tegenstander. We creëerden vandaag veel kansen.”

EVVC worstelt zich langs Alem
EVVC won weer eens na een doelpuntrijke wedstrijd tegen het laag geklasseerde Alem. Na 25 minuten stond het 3-0 voor EVVC door doelpunten van Luuk Verbeij, Mark van Zoggel en Gerwin van den Boom. Alem scoorde echter net voor rust de 3-1. Na rust kon Nicky van den Heijden de beslissende treffer maken maar hij miste. Alem scoorde in de 47ste minuut via een strafschop de 3-2. Er volgde een rommelige fase waarbij EVVC met moeite standhield. Max van Wanrooij wist echter de bevrijdende 4-2 en 5-2 te scoren in de 73ste en 91ste minuut. Trainer Ramon van Rixtel was kritisch. “We maakten het onszelf onnodig lastig. Na 25 minuten stonden we 3-0 voor en laten we nog twee grote kansen onbenut. We speelden goed het eerste half uur maar lieten Alem daarna terugkomen. Toen we na de rommelige fase in de tweede helft anders gingen spelen kregen we de grip terug.” Door deze overwinning handhaaft EVVC zich in de top-5 van 3E.

SSA VESTA’19 geeft voorsprong weg in laatste minuten
SSA VESTA’19 wist thuis in Ravenstein gelijk te spelen tegen de nummer twee Margriet met 2-2. De eerste helft was er één zonder doelpunten of veel kansen. Jacques de Vocht rondde in de tweede helft na een goede aanval af voor de thuisploeg. Het spel golfde daarna op en neer zonder dat er echt grote kansen uit voortkwamen. De 1-1 leek te vallen voor Margriet maar werd afgekeurd wegens buitenspel. Trainer Maarten Vugt van Margriet en de voorzitter van SSA VESTA’19 hadden daar hun twijfels over. SSA VESTA’19 scoorde in de 81e minuut via Jeroen Zegers de 2-0 uit een counter en leek de drie punten binnen te hebben. Margriet-speler Joey van Heeswijk dacht daar anders over en schoot van een behoorlijke afstand in de 90ste minuut de aansluitingstreffer binnen. SSA VESTA’19 gaf kort daarna een penalty weg omdat een speler de bal wegsloeg à la Suarez. Jeffrey van Vlijmen scoorde de 2-2. Maarten Vugt: “De wedstrijd vandaag was niet best.Slecht veld tegenstander die erg kort zat. De laatste fase was echt alles of niets. Een rommelige wedstrijd van ons en datzelfde gold voor de scheids. Ik heb een contract voor onbepaalde tijd bij Margriet. Deze maand gaan we evalueren om de toekomst te bespreken.” Zijn collega trainer van SSA VESTA’19, Mark Strik, was dik tevreden over zijn ploeg. “We zaten vanaf het begin goed in de wedstrijd en kort op de tegenstander. We maken net na rust door een goede aanval de 1-0. Heel zuur dat we in blessuretijd een 2-0 voorsprong uit handen geven maar aan de andere kant hebben we vandaag zowel verdedigend als aan de bal een meer dan prima wedstrijd gespeeld. We komen steeds dichter bij de drie punten als we deze strijd vasthouden.” Strik kwam ook met het nieuws dat in goed overleg is besloten dat hij aan het einde van het seizoen stopt bij de club als hoofdtrainer. Strik: “Ik ben nu bezig aan mijn vierde jaar bij deze mooie vereniging en heb mooie jaren gekend met tot op heden als hoogtepunt de promotie naar de 3e klasse. Nu is het zaak om deze mooie tijd op een goede manier af te sluiten met minimaal handhaving in de 3e klasse. Iets wat zeker mogelijk is met een goede talentvolle groep aan spelers.”

Nooit Gedacht verliest derby tegen Nulandia
De derby tussen Nulandia en Nooit Gedacht begon in Nuland met veel vuurwerk van de Nulandse jeugd, dat zette de juiste toon voor een goede sfeer. Trainer van Nooit Gedacht, Henry van der Linden, zag in de eerste helft geen vuurwerk binnen de lijnen. “Het was heel rommelig met veel balverlies waardoor het spel veel op en neer vloog met weinig tot geen kansen aan beide kanten. In de 8e minuut krijgen we de 1-0 tegen, vanuit een afgeslagen corner komt de bal terug in onze 16 meter. Naar mijn mening zijn we daar niet meedogenloos genoeg en krijgen we een goal tegen. Verder vond ik dat we niet voldoende druk op de tegenstander konden krijgen omdat onze linies te groot uit elkaar stonden en Nulandia de tweede ballen kon winnen vanuit de lange bal die ze hanteerde.” De tweede helft volgde er een omzetting aan de zijde van Nooit Gedacht. Het gevolg daarvan was een typische Nooit Gedacht wedstrijd volgens Van der Linden. “Met goed veldspel dwingen we de tegenstander terug, creëren we goede kansen maar helaas maken we ze niet. Op basis van de tweede helft hadden we zeker meer verdiend maar helaas staan we weer met lege handen. Volgende week weer een nieuwe wedstrijd om de kansen wel af te maken.” Die wedstrijd is thuis tegen FC Schadewijk. Door deze nederlaag blijft Nooit Gedacht in niemandsland op de achtste plaats. Het verschil met de nummer vier Nulandia bedraagt slechts vijf punten maar datzelfde verschil is er met de nummer elf Schadewijk.

Schadewijk verliest tegen counterend Den Dungen
Over FC Schadewijk gesproken. Dat verloor deze speelronde in eigen huis tegen Den Dungen met 1-3. De 0-1 en 0-2 incasseerden de ploeg van Arian Meeuwsen in de 20e en 28e minuut. Een van richting veranderend schot van Danny Laukes ging erin waardoor de aansluiting er was. Desondanks een betere tweede helft meer druk op Den Dungen viel de gelijkmaker niet. Meeuwsen: In de omschakeling verloren we het, daarin moeten we nog stappen maken. De tweede helft ontbrak het aan de eindpass maar we hadden veel balbezit tot het laatste kwartier. Den Dungen maakte twaalf minuten voor tijd de 1-3.” Schadewijk blijft elfde.  

Uitslagen 3E:
Avanti’31 - Vorstenbossche Boys 4-0
EVVC - Alem 5-2
SSA VESTA’19 - Margriet 2-2
Nulandia - Nooit Gedacht 1-0
FC Schadewijk - Den Dungen 1-3
DSC - SBC 0-0

Stand: 
1. Avanti’31 10-26
2. Margriet 10-21
3. DSC 10-18
4. Nulandia 10-17
5. EVVC 10-17
6. Den Dungen 10-17
7. SBC 10-13
8. Nooit Gedacht 10-12
9. VESTA’19 10-8
10. Alem 10-7
11. FC Schadewijk 10-7
12. Vorstenbossche Boys 10-6

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant