Veghel is een KinderzwerfboekStation rijker.
Veghel is een KinderzwerfboekStation rijker. Foto:

KinderzwerfboekStation stimuleert lezen in Veghel

Onderwijs 876 keer gelezen

VEGHEL | Op de Roekdonk 3 in Veghel is een KinderzwerfboekStation opgericht. Hier kunnen kinderen uit de omgeving terecht voor een zwerfboek. Kinderzwerfboek stimuleert lezen en probeert zoveel mogelijk KinderzwerfboekStations op te richten. “Zodat álle kinderen kunnen lezen”, aldus StationsChef Sabine van Ginneke. 

Van Ginneke begon het KinderzwerfboekStation door haar eigen kinderen. “Ons oudste kind vindt lezen niet leuk en heeft hierdoor ook wat meer moeite. Wij bleven maar boeken aanbieden hopend op meer succes en interesse. Wij vinden lezen erg belangrijk. Ik was hier een beetje mee aan het worstelen en kwam op de website van kinderzwerfboek.nl. Het leesniveau van kinderen is tegenwoordig ondermaats en boeken zijn duur. Nu kunnen ouders en kinderen uit de buurt langs lopen en een boek meenemen om thuis of ergens anders rustig te lezen. De drempel ligt weer wat lager.” 


Op de Roekdonk 3 in Veghel is een KinderzwerfboekStation opgericht. 

Ouders en kinderen kunnen de boeken ergens laten liggen, doorgeven of terugbrengen naar het KinderzwerfboekStation zodat andere kinderen het boek ook kunnen lezen. Van Ginneke vervolgt: “Het KinderzwerfboekStation is een groot succes. Er zijn boeken voor alle leeftijden en genres. Wel zijn wij erg afhankelijk van ingebrachte boeken die weer uit zwerven kunnen gaan.”

Miljoen zwerfboeken
Kinderzwerfboeken zijn boeken met een zwerfsticker die zwerven van kind naar kind. Zwerfboeken worden doorgegeven, achtergelaten op scholen, in wachtkamers, winkels, treinen of andere KinderzwerfboekStations. Hoe een boek ook zwerft, nooit mag het gelezen of ongelezen in een kast achterblijven. De afgelopen jaren zijn al een miljoen zwerfboeken op een spannende tocht gestuurd.


Duik in je boekenkast en stuur boeken uit zwerven en verzamel boeken in. 

Duik in je boekenkast en stuur boeken uit zwerven en verzamel boeken in. Hoe je dit kan doen, lees je op: www.kinderzwerfboek.nl. Het is altijd mogelijk om boeken naar een KinderzwerfboekStation te brengen.

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant