Zowel het Fioretti als het Zwijsen nemen geen risico's.
Zowel het Fioretti als het Zwijsen nemen geen risico's.
CORONAVIRUS

Geen paniek, wel voorzorgsmaatregelen op Zwijsen en Fioretti

Onderwijs Coronavirus 3.095 keer gelezen

VEGHEL | Van paniek is geen sprake op de Veghelse middelbare scholen, maar er worden wel extra voorzorgsmaatregelen getroffen. Zowel op het Fioretti als op het Zwijsen College volgen ze de richtlijnen van het RIVM omtrent het Coronavirus. Het RIVM adviseert Brabanders met lichte klachten, zoals verkoudheid thuis te blijven. "Op het Fioretti zit 30 procent van de kinderen thuis en op Zwijsen 15 procent", laat Anita O'Connor, algemeen directeur voortgezet onderwijs, weten.

Mochten leerlingen met klachten toch op school verschijnen, worden ze naar huis gestuurd. Beide scholen neem geen onnodige risico's. Dat geldt ook voor de medewerkers. "18 procent van de medewerkers zijn vandaag (maandag) niet op hun werk. Dat geldt voor beide scholen." Als de leraar er wel is, gaat de les altijd door. Anita vervolgt: "Het maakt niet uit hoeveel kinderen er in de klas zitten. Als de leraar er is, dan is er les. Mocht de leraar ziek zijn, dan valt de les uit. Doordat er een aantal docenten thuis zijn, is het niet mogelijk om vervanging te regelen."

Hygiëne
Het Fioretti en het Zwijsen besteden veel aandacht aan de hygiëne. Zo worden deurklinken, muizen en toetsenborden veelvuldig schoongemaakt. Na de gymles wordt iedereen verplicht om de handen grondig te wassen. Het is een hectische periode geeft Anita toe. Ze pleit voor gezamenlijke afspraken. "Iedereen is nu bezig om het wiel uit te vinden. Het lijkt mij goed als er een crisisprotocol komt, vooral ook omdat de eindexamens eraan komen. We weten niet waar dit eindigt. Leerlingen mogen niet de dupe worden van het Coronavirus. Er moeten gezamenlijke afspraken komen."

Situatie
De algemeen directeur voortgezet onderwijs houdt samen met het personeel van beide scholen de situatie nauwlettend in de gaten. "Het is alle hens aan dek. Iedereen helpt mee waar nodig", besluit ze.

Uit de krant

Uit de krant