Van der Aa gaat samen met de patiënt op zoek naar de echte oorzaak van de klacht.
Van der Aa gaat samen met de patiënt op zoek naar de echte oorzaak van de klacht.

Veghelaar Dennis van der Aa opent praktijk voor osteopathie

Gezondheid 1.188 keer gelezen

VEGHEL | Begin oktober is in Veghel een nieuwe praktijk voor osteopathie geopend. Deze is gevestigd op Poort van Veghel 4914, in één van de behandelruimtes van Fitworld (tegenover de Praxis en de Gamma). Dennis van der Aa, geboren in Veghel en oud-leerling van het Zwijsen College, heeft na jaren studie zijn plekje in Veghel weer gevonden. Na vijf jaar fysiotherapeut te zijn geweest, werkt hij nu als osteopaat. Maar wat doet een osteopaat eigenlijk?

“Een osteopaat onderzoekt en herstelt beperkingen in de beweeglijkheid van spieren, gewrichten en andere weefsels. Alles in je lichaam beweegt; spieren, botten, organen, bloedvaten, bindweefsel, zenuwen en lymfe. Als de beweeglijkheid van een van deze onderdelen ergens in het lichaam verstoord is, kan dit lokaal óf op andere plaatsen klachten veroorzaken”, legt Van der Aa uit. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk dat je rug- of nekpijn veroorzaakt wordt door problemen met de spijsvertering. Of dat je hoofdpijn of migraine krijgt door problemen in het levergebied. Van der Aa vervolgt: “Het is aan de osteopaat om te vinden waar de beperking zit en die op te lossen. Zo behandelt een osteopaat alles wat invloed kan hebben op de klacht, maar dan op meer vlakken dan alleen de spieren of gewrichten.”

Diverse klachten
Een osteopaat heeft dus kennis van verschillende aspecten van het menselijk lichaam. Daarom kan hij mensen met diverse klachten helpen. Van der Aa gaat samen met de patiënt op zoek naar de echte oorzaak van de klacht. De Veghelaar is elke dinsdag en woensdag aanwezig in zijn praktijk in Veghel. Meer informatie is te vinden op: www.aa-osteopathie.nl.

Uit de krant