De gamedesigners van Grow.
De gamedesigners van Grow.

TEDxVeghel lanceert game Grow, gebaseerd op werk Willie Smits

Algemeen 239 keer gelezen

VEGHEL | De tweede game van TEDxVeghel staat sinds donderdagmiddag 21 april in de Apple en Android store. Grow is een game gebaseerd op Willie Smits die begin deze maand werd aangekondigd als spreker op 10 juni tijdens TEDxVeghel. Eerder al lanceerde de organisatie het spelletje The Game.

In de nieuwe game moet men de leefomgeving van orangutans redden door het creëren van een ecosysteem en het beschermen van de mensapen. Willie werkt al meer dan 25 jaar aan het beschermen en herstellen van de leefomgeving van de orangutan in Indonesië. Hij is een inspirerende man voor velen en ook voor een vijftal studenten die zich vol hebben ingezet voor het bouwen van een game gebaseerd op dit indrukwekkende verhaal. Het resultaat is een spannende en tikje verslavende game waarin de speler moet voorkomen dat de bomen waarin de apen wonen, worden gekapt of platgebrand.

Echte feiten
Een leuk detail is dat al het materiaal gebaseerd, maar ook afkomstig is uit de opvangcentra in Indonesië waar de beschermde apen worden gehouden. De geluiden en de foto's komen dus uit Indonesië en de informatie is gebaseerd op echte feiten verkregen dankzij de medewerkers van Willie. Dit maakt Grow extra persoonlijk en speciaal. "We zijn trots op het eindresultaat en hopen dat Willie en zijn medewerkers dit ook zijn. Het zou prachtig zijn als door deze game de bekendheid over zijn projecten en mooie werk nog meer zou toenemen!", aldus Patrick Eijkemans gaming student Fontys Hogescholen Eindhoven.

De app is te downloaden via Apple  en Android of via de QR-codes hieronder.


Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant