Het nieuwe seizoen van Meiden die Rijden is wekelijks te zien bij Omroep Powned op NPO3.
Het nieuwe seizoen van Meiden die Rijden is wekelijks te zien bij Omroep Powned op NPO3. Foto:

Steffie doet mee aan Meiden die Rijden: ‘Ik had niet verwacht dat ze me zouden bellen’

Algemeen 10.272 keer gelezen

VEGHEL | De eerste aflevering van seizoen vier van Meiden die Rijden was 20 maart te zien op NPO3. Dit jaar doet vrachtwagenchauffeur Steffie van de Mortel mee aan het programma. Zij werkt voor het Veghelse bedrijf BK Sneltransport. “Ze filmden mijn rit naar Engeland en ik liet dan zien hoe alles in zijn werk gaat, zoals bijvoorbeeld het laden en lossen.” 

Meiden die Rijden is een programma waarbij vrouwelijke chauffeurs worden gevolgd tijdens hun werk. “Vrienden van me hadden mij opgegeven. Ik had eigenlijk niet verwacht dat ze me zouden bellen, maar dat gebeurde toch. Toen heb ik even contact gehad met de mensen van het programma en vervolgens hebben we besloten dat ze met me mee zouden gaan tijdens een rit naar Engeland. Ik moet met mijn ritten vaker naar Engeland of Ierland en ik vind deze landen ook het leukst om heen te gaan. Ik spreek de taal goed en bovendien zijn het prachtige landen om doorheen te rijden. Het enige nadeel aan deze landen is dat het zo vaak regent.”


Het nieuwe seizoen van Meiden die Rijden is wekelijks te zien op NPO3.

Beroep in het bloed
Het beroep vrachtwagenchauffeur zit bij Steffie in het bloed. Haar vader is vrachtwagenchauffeur geweest en de interesse voor dit vak is er altijd gebleven. Ze heeft voordat ze haar huidige baan had nog wel een aantal andere dingen geprobeerd. “Ik ben begonnen in de horeca, daarna heb ik interieurstyling gestudeerd en vervolgens heb ik nog een tijdje in een kledingwinkel gewerkt. Dit was het allemaal net niet, terwijl ik me nu helemaal op mijn plek voel.”

Sceptisch
“Het was een super leuke ervaring”, vertelt Steffie over haar deelname aan het programma: “In het begin was ik nog sceptisch over mijn deelname, omdat ik niet gewend ben om zo op de voorgrond te staan. Uiteindelijk heb ik toch besloten om mee te doen, doordat het me een leuke ervaring leek en het natuurlijk iets is wat je niet elke dag meemaakt.”

Heftige ervaring
In de cabine van haar vrachtwagen hingen verschillende camera’s en ze werd vergezeld door een cameraman. Ook reed er een volgauto mee met camera’s. “Hoofdzakelijk praat ik in het programma over mijn beroep. Ik wilde vooral gewoon mijn kant van het vak laten zien en hoe ik ben als vrachtwagenchauffeur. Ook heb ik verteld over een heftige ervaring die ik meemaakte tijdens mijn eerste rit. Ik reed samen met een collega in Engeland en tijdens de rit kreeg hij een beroerte. Ik heb toen meteen de hulpdiensten gebeld en gelukkig heeft hij het overleefd. Natuurlijk is dat wel erg schrikken en heftig om mee te maken. Door dat verhaal te vertellen wilde ik laten zien dat zulke dingen ook kunnen gebeuren en het niet alleen maar rozengeur en maneschijn is.”

Het nieuwe seizoen is wekelijks op woensdag te zien op NPO3. Terugkijken kan hier.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant