Rotary Meierijstad heeft speelgoed verzameld voor de Oekraïense kinderen.
Rotary Meierijstad heeft speelgoed verzameld voor de Oekraïense kinderen. Foto:

Rotary Meierijstad zet zich in voor Oekraïense kinderen

Algemeen 1.259 keer gelezen

VEGHEL | Rotary Meierijstad heeft zich met hart en ziel ingezet voor het inrichten van een warme en uitnodigende speelruimte voor Oekraïense kinderen in de opvanglocatie van het voormalige Rabobankgebouw in Sint-Oedenrode. Met een beroep op de gemeenschap van Meierijstad werden hulp en donaties gevraagd om de ruimte te voorzien van diverse spel- en mogelijkheden voor verschillende leeftijdsgroepen.

De inspanningen van Rotary werden kracht bijgezet door de betrokkenheid van de lokale bewoners van Meierijstad, die hun steentje bijdroegen door diverse spullen aan te leveren voor de inrichting van deze speelruimte. In deze paar maanden van voorbereiding zijn alle speelgoed attributen verzameld en daarbij heeft de Swopshop in Veghel een gulle bijdrage geleverd door ingeleverd speelgoed te verdubbelen. Met als resultaat een rijke en gevarieerde verzameling van speelgoed, dat tegemoetkomt aan de behoeften van verschillende leeftijdsgroepen. “Het was fantastisch om te zien hoe mensen samenkwamen om iets moois te creëren”, meldt Rotary Meierijstad.
Na een dag van hard werken kijken de vrijwilligers met trots terug op het eindresultaat. De speelruimte straalt warmte en gastvrijheid uit, klaar om Oekraïense kinderen een plek te bieden waar ze kunnen spelen en ontspannen. “We hopen dat deze ruimte een glimlach op de gezichten van de kinderen tovert en hen veel speelplezier brengt”, besluit de Rotary.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant