Bierkade Festival biedt een gevarieerd programma met livemuziek, een heuse bar-bier en bierbites.
Bierkade Festival biedt een gevarieerd programma met livemuziek, een heuse bar-bier en bierbites. Foto:

Bierkade Festival is het walhalla voor bierliefhebbers

Algemeen 2.475 keer gelezen

VEGHEL | De Koekbouw op de Noordkade in Veghel staat op zondagmiddag 24 maart van 12.00 tot 19.00 uur geheel in het teken van ambachtelijk bier. Aan een zestig meter lange toog presenteren 36 ambachtelijke speciaalbier brouwerijen in totaal meer dan 110 bijzondere exclusieve bieren. Regionale, landelijke en buitenlandse brouwerijen komen deze dag samen in Veghel. Waaronder een flink aantal exclusieve bieren die elk bierhart sneller doet laten kloppen. Daarnaast biedt het Bierkade Festival een gevarieerd programma met livemuziek, een heuse bar-bier en lekkere bierbites. Kaarten zijn te bestellen via: www.bierkadefestival.nl. 

Lokale deelnemers aan het evenement zijn onder andere Sint Servattumus uit Schijndel. Zij brouwen hun bieren met spelt, zoals dat vroeger traditie was. Dat spelt komt van de bolle akkers uit Liempde en de hop eveneens traditiegetrouw uit Schijndel. Verder komt ’t Krut uit Son, de gerst komt uit Son, de hop uit Boskant en van het restant, de bierbostel, wordt brood gebakken. Wat aan reststoffen niet gebruikt kan worden gaat als voer naar de waterbuffels in Breugel, hierdoor gaat er niks verloren. Voor Vleeghel, gevestigd op de Noordkade in Veghel, is het een thuiswedstrijd. Lucas Timmers is brouwer van De Vleeghel die dit jaar tien jaar bestaan. “Voor het jubileum staat er iets bijzonders op stapel, dat is nog een verrassing, maar bij het festival zijn we aanwezig met IPA, Dark Tripel, de Jonge Vleeghel en een Champagnebier”, vertelt Timmers.
Baron is een nieuwe brouwerij uit Veghel en ook die zijn van de partij met verschillende bieren waarvan één met goud. Nieuw tijdens het Bierkade Festival is een echte Bar-Bier van Bold Barbers uit Veghel. Hier kun je je laten knippen en scheren onder het genot van een biertje. Er zijn verder liefst drie verschillende internationale acts aanwezig die de muzikale invulling verzorgen. Ook kun je weer genieten van bierbites verzorgd door DIS en Pieperz.

Trappistenbier van eigen bodem
Christian Roosen is bier-sommelier bij La Trappe, het trappistenbier van Bierbrouwerij De Koningshoeven in Berkel-Enschot (Tilburg). Hij is ruim 25 jaar actief in de wereld van alcolholische dranken waarvan de laatste 14 jaar bij La Trappe. Hij is deelnemer van het eerste uur bij het Bierkade Festival. “Onze brouwerij bestaat dit jaar liefst 140 jaar, daarvoor is een bijzonder jubileumbier in de maak dat helaas nog niet klaar is tijdens het Bierkade Festival. We komen wel met een nieuwe nul procent en natuurlijk Isid’or, een van m’n favorieten. Voordat zeven jaar geleden de eerste editie van Bierkade Festival plaatsvond, was ik al regelmatig te gast op de Noordkade bij De Afzakkerij en andere horecazaken. Als regelmatige bezoeker van bierfestivals werd m’n aandacht getrokken door de grootte en het bijzondere karakter van de Koekbouw. Het leek me fantastisch als hier een nieuw festival gehouden zou kunnen worden en gelukkig hadden ze dat idee ook bij Cultuur Haven Veghel. Onderscheidend, anders dan andere festivals, met veel aandacht voor kwaliteit, uniformiteit in uitstraling. Iedere deelnemer aan het festival is gelijk, of je er nu namens veertig biermerken staat of namens vier, dat vind ik mooi. Alleen bier op de fles, voor iedereen en voor elke smaak, van klassiek tot trendy. Wij vinden het een feest om er weer bij te zijn.’’

Een ticket voor het Bierkade Festival kost 17,50 euro. Daarvoor krijg je niet alleen toegang, maar ook een bierproefglas en twee munten voor bieren naar keuze.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant