Afbeelding
Foto:

Lees je rijk en word een Leesmiljonair!

Algemeen 664 keer gelezen

VEGHEL | Zit jij in groep 3 tot en met 8 en wil je een leesmiljonair worden? Kom vanaf maandag 5 juni naar de bibliotheek, haal je leesmiljonairsposter en boekenlegger op en start direct met het sparen van leesminuten.

Vanaf maandag 5 juni ligt er voor alle kinderen van groep 3 tot en met groep 8 een leesmiljonairsposter klaar bij de jeugdbalie van de bibliotheek. Op deze poster kunnen kinderen hun leesminuten bijhouden, die zij tijdens de zomer lezen. Door je leesminuten op te tellen spaar je mee voor leuke diploma’s en te gekke cadeautjes. Sparen gaat supersnel, want met 500 leesminuten heb je al een ticket voor de feestelijke afsluiting in september. Het thema van het eindfeest is dit jaar: Goochelen. “Met alle kinderen uit Meierijstad hopen we één miljoen leesminuten te halen, zodat we ons ‘leesmiljonairs’ kunnen noemen. Alles wat je leest telt mee: zelf lezen, voorlezen, het lezen van een recept, een stripboek en natuurlijk ook grappige moppenboeken. Voor inspiratie kom je naar de bibliotheek waar voor ieder wel een passend boek te vinden is. Je verdient met je bibliotheekbezoek meteen 30 minuten extra”, meldt de bieb.

Leesdip
Het project komt niet zomaar uit de lucht vallen. Uit onderzoek is gebleken dat kinderen die in de zomervakantie niet lezen, soms wel één à twee niveaus terugvallen in hun leesontwikkeling. Dit wordt de zomerdip genoemd. Om deze zomerdip tegen te gaan, nodigt de bibliotheek dus alle kinderen van groep 3 t/m 8 van harte uit om deel te nemen aan het project leesmiljonairs.

Ook dit jaar is er weer een website van de leesmiljonairs met boekentips: www.leesmiljonairs.nl

Uit de krant