Mariaheide
Mariaheide

Welkomstdag voor nieuwe bewoners Mariaheide

Algemeen 917 keer gelezen

MARIAHEIDE | In Mariaheide wordt weer een welkomstdag gehouden voor nieuwe bewoners. Door corona kon deze de afgelopen jaren niet doorgaan, maar op initiatief van de Dorpsraad wordt er weer een middag georganiseerd in en bij dorpshuis D’n Brak op zaterdag 10 juni vanaf 14.00 uur. 

Iedereen die de laatste paar jaren in Mariaheide is komen wonen, is welkom, maar dient zich wel aan te melden. Dat kan digitaal via dorpsraadmariaheide@gmail.com. Deelnemers ontvangen nadere informatie over het programma. Opgeven kan tot 1 juni. 


Bridge

HEESWIJK-DINTHER | Op zeven maandagavonden (van 26-6 tot en met 28-8, behalve op de maandagen 17, 24 en 31 juli) kun je bij bridgeclub de Klotbeek in Heeswijk-Dinther weer deelnemen aan het vrij bridgen. Het is een prima activiteit om op zeven maandagavonden in de zomermaanden actief te zijn met bridge. “We starten op maandag 26 juni, beginnen om 19.30 uur en spelen zes rondes van vier spellen. Inschrijven kan al vanaf 18.45 uur (tot uiterlijk 19.15 uur) bij Servaes bij de kerk van Dinther. Vol is vol. De kosten per avond zijn 2.50 euro voor niet-leden.


Liederenavond

VEGHEL | Wijkvereniging De Spil houdt op woensdag 7 juni in wijkgebouw De Spil een Liederenavond. De muziekavond begint om 19.30 uur en de entree bedraagt 2.50 euro.
Op dinsdag 13 juni is er een bingo-avond (18+) om aanvang 20.00 uur. Een bingo kaart kost 5 euro, drie kaarten 10 euro. Iedere woensdag inloop voor een praatje of een spelletje de koffie 1 euro. Dinsdagavond kan men rikken of Bridge, aanvang 19.30 uur.


Speciale activiteit voor jonge mantelzorgers

VEGHEL | Om jonge mantelzorgers te ondersteunen en zichtbaar te maken is elk jaar de eerste week van juni de nationale Week van de Jonge Mantelzorger. Jongerenwerk Meierijstad zet jonge mantelzorgers op 6 juni in het zonnetje met een activiteit van 18.00 uur tot 21.30 uur. De activiteit is een verrassing.
Mantelzorgen is niet alleen zorgen voor, maar ook zorgen maken om iemand. En in het geval van jonge mantelzorgers soms ook zorg missen, omdat de zorg voor een ouder of zijn/haar broer of zus meer aandacht vraagt.
Het gaat om thuiswonende jongeren tussen de 12 en 24 jaar. Ze groeien op met een hulpbehoevend gezinslid. Dit kan een ouder, broer of zus zijn. Er kan sprake zijn van een chronische ziekte, lichamelijke of verstandelijke beperking, een psychische aandoening of verslavingsproblematiek. Deze jongeren zijn vaak onzichtbaar en worden niet altijd (h)erkend als mantelzorgers.
Aanmelden kan tot en met 4 juni via: info@dekluis.nl

Uit de krant