Leroy Abell is al hard aan het trainen voor het kampioenschap.
Leroy Abell is al hard aan het trainen voor het kampioenschap. Foto:

NK Axe Throwing op de Noordkade

Algemeen 825 keer gelezen

VEGHEL | Noordkade Uitjes organiseert op zondag 2 april voor de tweede keer hun Nederlands Kampioenschap Axe Throwing. Roel Kouwenberg, organisator en eigenaar van Noordkade Uitjes en Axe Throwing Veghel, laat weten: “Een toernooi voor iedereen, of je nu al eerder met het bijltje hebt gehakt óf nieuw bent in de wereld van het Axe Throwing, je hebt het snel genoeg in de vingers om kans te maken op een indrukwekkende prijzenpot.”

Kouwenberg legt uit wat de aantrekkingskracht van het evenement is. “Bijlen gooien is net als darten, je hoeft geen overbodige kracht te gebruiken én je hebt het snel onder de knie. Het scherpe randje De sport is vrij nieuw, het niveau van de deelnemers ligt dus vrijwel gelijk, iedereen maakt kans op de prijzenpot van 1000 euro. Wil je alvast het scherpe randje er af gooien en eens komen oefenen? Bij Noordkade Uitjes kan je op zondagmiddag 26 en dinsdagavond 28 maart nog aansluiten bij de open trainingsdagen. Voor maar 7,50 euro per persoon kan je kennismaken met deze sport, als het je uiteindelijk goed bevalt, kan je jezelf gelijk inschrijven voor het toernooi!” 

Bekende gezichten
Een van de deelnemers aan het NK is Leroy Abell, een liefhebber van de sport. Hij is regelmatig te vinden bij Axe Throwing Veghel en is ook aanwezig bij de trainingsdagen. “Een goede voorbereiding is het halve werk, het zou mooi zijn als ik een van de finales kan halen.” Of Leroy de gedoodverfde winnaar is? “Nee, dat denk ik niet hoor”, zegt hij lachend. “Het bijltje kan raar vallen, maar ik hoop natuurlijk wel zo ver mogelijk te komen.” Jezelf aanmelden voor een van de trainingsdagen óf voor het toernooi? Dat kan via de website van Noordkade Uitjes onder het kopje evenementen. Tijdens het toernooi zelf is iedereen natuurlijk van harte welkom om even te komen kijken en de deelnemers toe te juichen.

Uit de krant