Maarten van Lankvelt neemt Veghel gerelateerde-nieuwsfeitjes uit oude kranten onder de loep.
Maarten van Lankvelt neemt Veghel gerelateerde-nieuwsfeitjes uit oude kranten onder de loep.

Prik (2)

Algemeen 808 keer gelezen

Een héél ander geluid in de Bossche editie van het Brabants Dagblad. De column van Femke Hellings BD 09-01-2021 was toch wel íets vriendelijker, dan die van Hagenees Sjaak Bral van vorige week.

Waarom is er geen priklocatie in Den Bosch en wel in Veghel? Nu moet iedereen in regio Den Bosch hé-lé-máál naar Veghel voor de vaccinatie. Keistom!’
Ik lees iemands verontwaardigde bericht op Facebook en denk: weer zo’n Bosschenaar die vindt dat de wereld om Oeteldonk draait.

Veghel had de primeur van de eerste coronaprik van Nederland. En wat blijkt; Meierijstad had de laatste jaren meer primeurs. Zo hadden ze de eerste robotarm voor knie- en heupoperaties, de eerste volledig elektrische vrachtwagen voor supermarktbevoorrading, de eerste gesproken rouwkaart, het eerste vetplantjesdak op een bushokje én ze krijgen als eerste een mobiliteitscentrum voor getroffen werkgevers en coronawerklozen. Dus Bosschenaren, wen er maar aan. Veghel staat op de kaart, 18,8 kilometer bij je vandaan. En weet je, je bent daar keiwelkom.

- Maarten van Lankvelt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant