Wim Dekker heeft een uitgebreide verzameling over wielrennen.
Wim Dekker heeft een uitgebreide verzameling over wielrennen.

Tentoonstelling over wielrennen op de verzamelbeurs in Eerde

Algemeen 645 keer gelezen

EERDE | In De Brink in Eerde vindt op zondag 26 maart een ruilbeurs plaats voor allerlei verzamelingen, georganiseerd door de afdeling Zuid-Nederland van De Verzamelaar. Wim Dekker uit Gemert is aanwezig met een tentoonstelling van zijn verzameling over wielrennen.

Al 45 jaar verzamelt Wim Dekker van alles over wielrennen. In al die jaren heeft hij een enorme collectie opgebouwd. De collectie bevat veel jaarboeken en programmaboekjes, maar ook sigarenbandjes en allerlei kleine verzameldingetjes. Rond 1975 begon hij met het verzamelen van sportboeken over allerlei sporten, maar al na een paar jaar kwam hij erachter dat dit te veel werd en dus beperkte hij zich tot wielrennen, voetbal en schaatsen. Toen ook dat te veel bleek ging hij zich volledig focussen op wielrennen. Zo heeft hij twee grote boekenkasten met alleen maar boeken over wielrennen. Hier zijn heel veel jaarboeken bij over het wielrennen, zoals de Wielerjaarboeken en ook diverse buitenlandse series. Van een bevriend internationaal jurylid kreeg hij bijzondere programmaboekjes van wielerwedstrijden. Ook zijn zolder staat vol, hij heeft zelfs speciale mappen gemaakt om uitslagen uit kranten in te bewaren. In zijn jeugd heeft hij zelf ook aan wielrennen gedaan bij Wielervereniging Buitenlust in Helmond en later heeft hij daar nog heel lang in het bestuur van de wielervereniging gezeten.

De ruilbeurs wordt gehouden op zondag 26 maart van 09.00 tot 12.00 uur in gemeenschapshuis De Brink, Sint Antoniusplein 7 in Eerde. Tijdens deze verzamelbeurs is er van alles te ruilen. De entree van de verzamelbeurs is 1.50 euro voor volwassenen.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant