Frits van Eerd gaat zich richten op de family holding.
Frits van Eerd gaat zich richten op de family holding.

Frits van Eerd keert niet meer terug als topman van Jumbo

Algemeen 3.500 keer gelezen

VEGHEL | Frits van Eerd keert niet meer terug als topman van Jumbo. Dat laat de Veghelse supermarktketen weten via een persbericht. De Jumbo-topman zit thuis sinds hij werd opgepakt in een witwaszaak.

“Frits is de afgelopen maanden tot het besluit gekomen dat hij, ook na een voor hem positieve afronding van dat onderzoek, niet meer wil terugkeren als ceo van Jumbo. Hij ziet er naar uit om de komende jaren de op te richten family holding van de familie Van Eerd vorm te gaan geven. Als aandeelhouder blijft hij nauw betrokken bij belangrijke strategische ontwikkelingen binnen Jumbo”, schrijft Jumbo.

Ton van Veen
Ton van Veen is met onmiddellijke ingang benoemd tot ceo van Jumbo. Van Veen, die al sinds 2004 voor Jumbo werkt, was al tijdelijk de hoogste baas sinds Van Eerd zich had teruggetrokken. Colette Cloosterman-van Eerd wordt president-commissaris. Zij volgt hiermee haar vader en grondlegger Karel van Eerd op. Van Eerd overleed december vorig jaar op 84-jarige leeftijd. Colette Cloosterman-van Eerd: “Wij zijn verheugd dat Ton Frits wil opvolgen als CEO. Ton biedt Jumbo de continuïteit en stabiliteit die het in deze economisch uitdagende tijd nodig heeft. Hij kent als geen ander onze familiewaarden en snapt hoe Jumbo oorspronkelijk bedoeld is. We hebben er alle vertrouwen in dat hij ons familiebedrijf naar een nieuwe generatie kan leiden. Ik zie er naar uit om de komende jaren vanuit onze nieuwe rollen met hem samen te werken.”

Frits van Eerd is sinds september vorig jaar verdachte in een grootschalige fraudezaak. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het witwassen van grote hoeveelheden geld en goederen en het plegen van Btw-fraude. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant