Toerclub Mariaheide gaat weer koersen.
Toerclub Mariaheide gaat weer koersen.

Toerclub Mariaheide start binnenkort: ‘Iedereen is welkom’

Algemeen 2.091 keer gelezen

MARIAHEIDE | Vanaf de eerste zondag in maart zal de toerclub in Mariaheide weer beginnen met fietsen, middels vooraf geplande ritten op de wielrenfiets. Onder vakkundige begeleiding van een of meerdere wegkapiteins wordt in een groep een toertocht gemaakt door het Brabantse, Limburgse en Gelderse landschap.

“We willen iedereen de mogelijkheid bieden om vrijblijvend kennis te maken met de wielersport, waarbij gezelligheid en ‘samen uit – samen thuis’ het motto is van onze vereniging”, vertelt Stefan de Kort, secretaris van Toerclub Mariaheide. Hij vervolgt: “Veel leden doen het gedurende de wintermaanden rustiger aan op de wielrenfiets en er wordt dan ook in de eerste weken allereerst rustig gewerkt aan het opbouwen van conditie en fiets souplesse.” 

Fiets mee op zondag
De Kort denkt dat de start van het 35ste wielerseizoen een optimale gelegenheid is voor nieuw geïnteresseerden om kennis te maken met de wielersport en te kunnen ervaren hoe het is om mee te fietsen in een groep. Toerclub Mariaheide wil op de volgende zondagen het dan ook mogelijk maken om mee te fietsen tijdens de introductieritten. Een overzicht:
- 12 maart: toertocht naar Gewande (62 of 72 kilometer).
- 19 maart: toertocht naar Niftrik / Heumen (65 of 78 kilometer).
- 26 maart: toertocht naar Siberië (66 of 84 kilometer).
- 2 maart: toertocht naar Haghorst (75 of 89 kilometer)
- 9 april (Eerste Paasdag): toertocht naar Alverna / Sint Walrick (75 of 89 kilometer)

Er wordt mee gefietst met een van de groepen, waarbij de afstand en snelheid afgestemd zal zijn op conditie en fietservaring. De start is op al deze zondagen om 09.00 uur op het Dobbelsteenplein in Mariaheide, een gevulde bidon en een banaantje is voldoende en voor koffie/thee tijdens de pauze wordt gezorgd.
De Kort: “Opgave voor deze tochten is noodzakelijk, zodat wij als vereniging ervoor kunnen zorgen dat je net als onze leden verzekerd bent van deelname aan deze ritten.”

Mocht je meer willen weten dan kun je een kijkje nemen op: www.toerclubmariaheide.nl. Bij verdere vragen en/of interesse voor het meedoen aan deze toertochten kan er een mailtje met naam / telefoonnummer gestuurd worden naar: info@toerclubmariaheide.nl.

Uit de krant