Kim de Koning showt de twee Drink Pink wijnen.
Kim de Koning showt de twee Drink Pink wijnen.

Wat zijn de trends op wijngebied en welke wijn moet je geproefd hebben?

Algemeen 108 keer gelezen

VEGHEL | De zomer is in volle gang. Het kwik loopt deze week op tot dertig graden en voor velen is de zomervakantie in volle gang. Op een mooie zomeravond worden er dan ook talloze flesjes wijn opengetrokken. Maar wat zijn eigenlijk de trends en welke wijntjes moeten we deze zomer gedronken hebben? Kim de Koning van Wijndivas in de Proeffabriek op de Noordkade in Veghel geeft enkele bruikbare tips.

“Drink Pink. Dat is het motte van deze zomer”, vertelt De Koning lachend. Wijndivas heeft samen met een wijnmaker uit Oostenrijk en eentje uit Italië een ‘eigen’ rosé ontwikkeld. De Koning vervolgt: “Het zijn twee verschillende soorten rosé. De PINK Italië komt uit de buurt van het Gardameer en is ontwikkeld door Silvia Caprara van het wijnhuis Cantina Villa Medici. Silvia is op dit moment nog niet de eigenaar van het wijnhuis, maar is wel de dochter van Luigi en Paola (de huidige eigenaren en wijnboeren) die al het hele proces gestart is om uiteindelijk de leiding over het familiebedrijf over te gaan nemen. Vakantie aan het Gardameer in een glas. De PINK Oostenrijk is gemaakt door onze partner-in-wine Christoph Brandl, eigenaar van zijn eigen wijnhuis Weinhof Brandl. Veel mensen denken bij wijn niet meteen aan Oostenrijk, maar deze is echt heerlijk. Christoph heeft Weinhof Brandl helemaal zelf opgezet. Hij is eerste generatie wijnmaker. In de Oostenrijkse pers werd Christoph opgevoerd als aanstormend talent. Toen we dat lazen hebben we contact met hem gezocht. Sindsdien werken we met elkaar samen”, legt De Koning uit.


Drink PINK - Rosé
Wijn: PINK Oostenrijk
Wijnmaker: Weinhof Brandl (onze ‘partner-in-wine’: Christoph Brandl)
Land: Oostenrijk

Wijn: PINK Italië
Wijnhuis: Cantina Villa Medici (onze ‘partner-in-wine’: Silvia Caprara, de dochter van Luigi en Paola)
Land: Italië

Verrassende wijnen < of rond 10 euro
Wijn: Bourboulenc
Wijnhuis: Cellier des Demoiselles
Land: Frankrijk

Wijn: Roter Veltliner
Wijnhuis: Weinhof Brandl
Land: Oostenrijk

Wijnhuizen om op vakantie te bezoeken
Wijn: Libiam

Wijnhuis: Cantina La Rifra
Land: Italië
Vakantiegebied: Zuiden van Gardameer (Desenzano del Garda)

Wijn: LaVirtu del Mar
Wijnhuis: Bodega Las Virtudes
Land: Spanje
Vakantiegebied: omgeving Alicante


De wijntips van Wijndivas.


Opvallende trend
De dames van Wijndivas zien deze zomer een opvallende trend in de winkel. “Er worden veel verrassende wijnen verkocht. Men kiest niet meer bij voorbaat voor de ‘marketing wijnen’ die iedereen kent, maar ze kiezen voor gekke nieuwe wijnen. En dat hoeft helemaal niet duur te zijn. Rond de tien euro kun je absoluut slagen. Twee voorbeelden daarvan zijn de Bourboulenc van wijnhuis Cellier des Demoiselles uit Frankrijk en de Roter Veltliner van Weinhof Brandl”, vertelt De Koning. Ze vindt het een leuke trend. “Wij hebben altijd wijnen openstaan, dus er kan geproefd worden.”

Bodega Las Virtudes
Vakantiegangers die tijdens hun vakantie een leuk wijnhuis willen bezoeken zijn voor advies altijd welkom bij de wijnwinkel in De Proeffabriek. “Ik heb nog wel twee tips”, zegt De Koning. “Wijnhuis: Cantina La Rifra aan het Gardameer is echt top. Daarnaast is wijnhuis Bodega Las Virtudes, in het achterland van Alicante, een hartstikke leuke plek. Ideaal om een lekkere fles LaVirtu del Mar te proeven tijdens je stedentrip in Alicante. Allebei deze wijnen worden ook daadwerkelijk door locals gedronken.”

Alle hierboven genoemde wijnen zijn uiteraard bij Wijndivas verkrijgbaar. De wijnwinkel op de Noordkade in Veghel is de hele zomer open van donderdag tot en met zondag. In september worden de openingstijden verruimd met de komst van een nieuwe medewerker: Emy.

De wijntips van Wijndivas.

Uit de krant

Uit de krant