Afbeelding

Boerenprotest met tractoren bij gemeentehuis in Veghel

Algemeen 3.052 keer gelezen

VEGHEL | Bij het gemeentehuis van Meierijstad in Veghel hebben zich dinsdagochtend rond 10.45 uur zo’n vijftig boeren met ongeveer twintig tractoren verzameld. De boeren staan voor het gemeentehuis en uiten hun ongenoegen over het aangekondigde stikstofbeleid.

Protesterende boeren hebben gisteren de hele dag voor overlast gezorgd. Snelwegen werden geblokkeerd en ze bezochten opnieuw het huis van stikstofminister Christianne van der Wal. Ook vandaag zijn er nieuwe acties aangekondigd waaronder dus een bezoekje aan het gemeentehuis van Meierijstad in Veghel. De boeren hebben zich opgesteld voor de deur. 


Boeren voor de deur van het gemeentehuis.

De verkeersregelaars van de gemeente hebben alles in goede banen geleid. De trekkers staan vlak voor de deur van het gemeentehuis. Het verkeer kan er langs af. Er is geen sprake van een vijandige sfeer.

Stikstofdebat  
Dinsdag wordt in Den Haag gestemd over moties die zijn ingediend tijdens het stikstofdebat van vorige week in de Tweede Kamer. De boeren zijn woedend over het aangekondigde stikstofbeleid door het kabinet.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant