In het PieterBrueghelHuis werd door enkele jongeren van M25 gekookt.
In het PieterBrueghelHuis werd door enkele jongeren van M25 gekookt.
+ FOTO’S

Samen eten tijdens Heel Veghel Kookt: ‘De jus van het leven’

Algemeen 779 keer gelezen

VEGHEL | Doe jij graag iets voor een ander en vind je het leuk om te koken? Dat was de oproep welke Stichting Met je Hart en ONS Welzijn een poosje terug deden. Woensdagavond was het dan eindelijk zover. Op 42 verschillende plaatsen in Veghel en in de kerkdorpen werden in de meeste gevallen een tweetal ouderen verwend met een etentje. Natuurlijk stond vooral de gezelligheid voorop.

Vier jaar geleden werd het idee van Heel Veghel Kookt geboren. “Helaas kon het vorig jaar niet doorgaan, maar ook toen hebben de vrijwilligers niet stilgezeten en vele honderden maaltijden thuisbezorgd. Maar dat is toch anders dan hoe Heel Veghel Kookt bedoeld is: samen koken en gezellig samen met anderen de maaltijd nuttigen”, vertelt Carmen Mesa van Met je hart.

Heel Veghel Kookt verbindt
Het project is bedacht om ouderen uit de vergetelheid te halen of houden, aandacht te hebben voor elkaar, een hart onder de riem te steken en ze een gezellige avond met een gezonde maaltijd te bezorgen. Heel Veghel Kookt verbindt op deze manier mensen met elkaar, vaak onbekenden van elkaar en soms mensen die maar een paar straten verderop wonen.
Zo kwamen deze keer twee buren van vroeger elkaar weer na meer dan veertig jaar tegen. Ze hebben mooie herinneringen opgehaald en genoten volop van het lekkere eten.
Esther die Bie van Met je hart: “Het was ook mooi dat dit jaar ook weer een heel aantal jongeren meegedaan heeft. Thuis, maar ook in het PieterBrueghelHuis werd er door enkele jongeren van M25 gekookt voor een aantal ouderen.”

Het is de jus van het leven
Zo verwoordde één van de gasten toepasselijk deze gezellige avond: “Zo fijn om andere mensen te ontmoeten en verhalen uit te wisselen onder het genot van een heerlijk wijntje. Wat wil je nog meer. Dat is toch de jus van het leven. Dit geeft weer kleur aan het leven.” Mesa vult aan: “We krijgen ontzettend leuke en enthousiaste reacties terug van de vrijwilligers én de ouderen. Ze hebben enorm genoten en de vrijwilligers bieden zich nu alweer graag aan voor een volgende editie.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant