Bij elk hoofdstuk zit een liedje. De tekst en muziek is geschreven met Andy van de Vossenberg.
Bij elk hoofdstuk zit een liedje. De tekst en muziek is geschreven met Andy van de Vossenberg.

Rooise schrijft kinderboek en start crowdfunding

Algemeen 654 keer gelezen

SINT-OEDENRODE | De Rooise Maartje Bogaerts (die onlangs in de National Geographic Scheurkalender 2021 stond met haar foto van de Schotse Hooglanders uit Nijnsel) heeft het afgelopen jaar een kinderboek geschreven dat gaat over natuur, dieren en vriendschap. Om het boek uit te brengen schakelt ze de hulp in van het publiek.

“Ik heb al jaren een hele grote droom en dat is om een kinderboek te schrijven én illustreren. Begin 2020 besloot ik dat het tijd was om ervoor te gaan. Dus ik heb een potlood gepakt en ben gaan schrijven en tekenen. Nu bijna een jaar later is het boek Rowy en Puffy op avontuur bijna werkelijkheid”, vertelt Bogaerts.
Het boek Rowy en Puffy is gebaseerd op een ree en een papegaaiduiker. Als natuurfotograaf maak ik al jaren graag foto’s van de papegaaiduiker en de ree. In Rooi leven veel reeën en ik merk vaak dat veel mensen dat niet in de gaten hebben. Ook de papegaaiduiker is bij veel mensen niet bekend. Tijd om daar verandering in te brengen.
Naast een liefde voor de natuur, heb ik deze ook voor muziek. In mijn werk als cultuurcoach zie ik hoe belangrijk muziek is voor kinderen, hoe ze hiervan opleven en groeien. Daarom zit er bij elk hoofdstuk een eigen liedje. De tekst en muziek hiervoor is geschreven samen met muzikant Andy van de Vossenberg.
Het boek dat gaat over vriendschap, de natuur en dieren. Het verhaal gaat over de ontmoeting tussen Rowy en Puffy en hun zoektocht naar de zee. Onderweg leren ze elkaar van alles over de natuur. “Het schrijven en illustreren is intussen gelukt. Ik heb alleen de hulp van het publiek nodig. We zijn via Voordekunst een crowdfunding gestart. Met jouw donatie kunnen we het boek daadwerkelijk laten drukken.” 

Meer informatie op: www.voordekunst.nl/projecten/11367-rowy-en-puffy-het-kinderboek-1.

Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant