Zangeres Joyce Deijnen van Camilla Blue
Zangeres Joyce Deijnen van Camilla Blue Foto: Sarai van Well

Camilla Blue geeft voorproefje Jazz in Duketown

Algemeen 586 keer gelezen

VEGHEL | Zangeres Camilla Blue treedt aankomende zondag op in de Afzakkerij.  Zij geeft daarmee een voorproefje van de topacts die zullen spelen tijdens de komende editie van het Jazz in Duketown festival. 

Camilla Blue, het pseudoniem van zangeres Joyce Deijnen, 'schildert' al spelend haar eigen wereld met melodieën, teksten, arrangementen en originele songstructuren. Joyce Deijnen speelt piano, gitaar en zingt met het hart op de tong, krachtig en direct. In een tijd van instagram-filters, spotify en digitale studiotechnieken wil Joyce haar muziek juist puur houden, dus werd in de studio alles live op de analoge band ingespeeld. 

Warme sound
Onlangs verscheen haar album BLUE. Met een 8-koppige band met blazers en strijkers speelde ze alles samen in en dat is te horen: krachtige persoonlijke songs met een warme sound zijn het resultaat. BLUE werd analoog opgenomen in het Utrechtse Kytopia (de thuisbasis van Colin Benders alias Kyteman) door Mathijn den Duijf en is verschijnen op cd en vinyl. Het TV-programma Vrije Geluiden maakte een korte documentaire over het opname-proces in de Kytopia studio.

Meer dan muziek
Ieder nummer op het album, inspireerde schilder Lex Loman tot het maken van een schilderij. Negen dichters pakten vervolgens pen en papier en verwoordden ieder een schilderij. De gedichten en schilderijen zijn in het booklet van het Vinyl terug te vinden. Tijdens haar optredens bij Vrije Geluiden, in Tivoli Vredenburg, De Pul in Uden en de Groene Engel in Oss ontpopte Camilla Blue zich als een verschijning op het podium. Camilla Blue is meer dan muziek alleen. 

Meer informatie
Het optreden vindt plaats op zondag 29 april om 15.00 uur in de Afzakkerij op CHV Noordkade in Veghel. De toegang is gratis en een vrije gift is altijd welkom.

Uit de krant