Op 9 juni wordt de tweede editie van TEDxVeghel Meierijstad in de Koekbouw op de Noordkade gehouden.
Op 9 juni wordt de tweede editie van TEDxVeghel Meierijstad in de Koekbouw op de Noordkade gehouden.

Veghelaar Rob Verhagen en Jos Hakkennes spreken op TEDxVeghel

Algemeen 1.032 keer gelezen

VEGHEL | De eerste editie van TEDxVeghel (Meierijstad) op 10 juni 2016 was een succes. "De lat voor de tweede editie op vrijdag 9 juni op de Noordkade in Veghel ligt hoger en als team hebben we er vertrouwen in dat we onze ambitieuze doelstellingen waar gaan maken", aldus Ellen Minkels, initiatiefneemster van TEDxVeghel. Rob Verhagen van MARS en Jos Hakkennes van Duurzame Kost zijn spreker 12 en 13.

Op 9 juni wordt de tweede editie van TEDxVeghel Meierijstad in de Koekbouw op de Noordkade gehouden. Het evenement dat het thema KENNIS heeft, heeft de afgelopen weken reeds 11 sprekers aangekondigd.
De eerste editie in 2016 had een lokale uitstraling waarbij 14 van de 16 sprekers uit Veghel kwamen. Deze tweede editie wordt de lat een stuk hoger gelegd en zijn de doelstellingen ambitieuzer. De organisatie gaat meer landelijk; vier sprekers komen van buiten Nederland, veertien uit Nederland en deze keer slechts twee uit Veghel. "Maar die twee zijn wel weer pareltjes, waar we erg trots op zijn", glimlacht Ellen. Ze vervolgt: "De allereerste spreker uit Veghel is Rob Verhagen, Global Director for Health & Wellbeing van MARS. Rob had, zonder dat wij dit wisten, op zijn bucketlist staan dat hij graag op een TED of TEDx evenement wilde spreken. Toen het verzoek bij hem binnenkwam, was de beslissing zo genomen."

Feitenvreter
Bourgondiër, verbinden, levensmiddelentechnoloog, loyaal, coach, flexibel, lateraal denker, multidisciplinair, familieman, strateeg, optimist, groot verantwoordelijkheidsgevoel, helikopterview, innovatie-expert. Het zijn termen die bij Rob passen. Ellen: "Rob is een geweldige storyverteller en zijn verhaal hoe hij uiteindelijk bij MARS terecht is gekomen en er de baan van zijn leven vond, is buitengewoon uniek. In Wageningen liftte hij naar huis en toen hij uiteindelijk uit de auto stapte, verliet hij de auto met een baan bij MARS op zak. Zijn TALK heeft te maken met een welvaartsprobleem: obesitas. Dit zorgt voor complexe problemen. Mensen zoeken naar oplossingen. Dieetboeken, aanbevelingen en richtlijnen zijn er genoeg, maar waarom werken deze oplossingen niet? Misschien is ons huidige denken in goed of slecht niet de juiste oplossing." Rob geeft in 18 minuten een mogelijke nieuwe aanpak.

Jos Hakkennes
Woest enthousiast, doener, vader, partner, circulair denker, duurzaam, Schiedam, ja-zegger, HAS, pedagoog, vasthoudend, hakkelaar, zoetekauw, slechte timer. Dit zijn de woorden waarmee hij zichzelf typeert. Jos is CEO van Duurzame Kost uit Eindhoven en de tweede spreker in de categorie voeding. Jos heeft na jaren in de agrarische sector te hebben gewerkt, een heel wonderbaarlijke, 180 graden carrière switch gemaakt naar de zorg. "Totdat hij ook daarvoor zichzelf mentaal rondjes ging draaien. Uiteindelijk kwam er op die mentale rotonde een onverwachte afslag en wist hij beide eerdere beroepskeuzes met elkaar te verbinden: Agrarisch en zorg. Hoe combineer je die twee?"

500 genodigden mogen TEDxVeghel bijwonen. Tegelijkertijd wordt het evenement naar diverse bibliotheken in Nederland gestreamd waaronder in Den Haag, Utrecht, Eindhoven, Spijkenisse, Tilburg en Boxmeer.
Voor meer informatie bezoek www.tedxveghel.com of stuur een mail naar info@tedxveghel.com.

Uit de krant