Archieffoto Erp
Archieffoto Erp Foto: Peter Kuijpers

Voorbeschouwing 1E: Topper tussen Erp en SV TOP

Voetbal 859 keer gelezen

Oss | Aanstaande zondag nemen SV TOP en Erp het tegen elkaar op in een ware kraker in de onderste regionen van de 1e klasse E. Om directe degradatie te willen ontlopen, moet en zal er in dit onderlinge treffen voor beide partijen gewonnen moeten worden. 

Door: Jesse Deckers 

De gastheren wonnen voor het laatst op eigen terrein op zaterdag 4 november 2023(VOAB 3-0), en de laatste uitoverwinning stamt van 27 januari 2024 (Almkerk 1-2). Door deze tegenvallende prestaties staat de formatie van trainer Schaap op de 12e plek van de competitie, een plek dat directe degradatie zou betekenen in Oss. Afgelopen zondag nam TOP het op tegen RBC, maar deze wedstrijd ging met maar liefst 7-0 ten onder. TOP beschikt over een zeer jeugdig team, dat wekelijks dingen bijleert en daardoor ziet trainer Schaap ook gaandeweg een stijgende lijn in zijn ploeg. Voor aanstaande zondag is het voor TOP misschien wel de laatste kans om degradatie te ontlopen?

Voor de bezoekers uit Erp is de zon de afgelopen weken weer gaan schijnen. Op 24 maart werd er na een lange tijd weer een wedstrijd gewonnen, toen werd Sarto met 3-2 verslagen, en twee weken later werd er op eigen terrein weer gewonnen: het hoog geklasseerde Emplina werd met 1-0 naar huis gestuurd. Door deze cruciale overwinningen doet Erp weer helemaal mee in de strijd tegen degradatie. De ploeg staat nu op een 10e plek met 19 punten, drie punten meer dan SV TOP, weliswaar met een wedstrijd meer gespeeld. Zondag zal de ploeg van Van Geffen aan de aftrap verschijnen met een gevoel dat het zeker resultaat kan gaan halen, en de eerste uitoverwinning sinds mei 2023 kan bijschrijven. ‘’We zijn er klaar voor’’ aldus trainer/coach Theo van Geffen

Zondag om 14:30 gaat het gebeuren op Sportpark TOP. Voor beide ploegen cruciaal, aanhaken of afhaken. De wedstrijd staat onder leiding van Soerish Ramcharan, een zeer ervaren scheidsrechter in onze regio!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant