Hettinga (14) kopt de 1-0 binnen voor De Treffers
Hettinga (14) kopt de 1-0 binnen voor De Treffers Foto:Peter Kuijpers

Blauw Geel’38/Jumbo lijdt eerst oefenverlies, De Treffers wint met 4-2

Voetbal 1.581 keer gelezen

GROESBEEK | Blauw Geel’38 leed tegen tweededivisionist De Treffers een 4-2 nederlaag. Het werd een boeiend duel waar trainer Jan de Jonge van De Treffers en Blauw Geel’38 trainer Niels van Casteren volop sleutelden aan hun teams. Leuk déjà vu was het weerzien met François Gesthuizen. De voormalig trainer van NEC, FC Oss, Achilles ‘29 en Blauw Geel’38 assisteert in Groesbeek hoofdtrainer Jan de Jonge.

Door: Peter Kuijpers

De gastheren legde aanvankelijk een enorm tempo aan de dag waar de bezoekers uit Veghel het moeilijk mee hadden. Na twintig minuten keek de formatie van Van Casteren tegen een 2-0 achterstand aan. Dennis Hettinga, met Go Ahead Eagles en TOP Oss verleden, kopte een voorzet van links langs een vallende keeper Dani Centen. Brian Campman kreeg de bal op een dienblad teruggelegd en drukte snoeihard af naar 2-0. De eerste levenstekens van Blauw Geel’38 kwamen na een schot van afstand van Sjaak Egmond. Zijn kogel kon met veel moeite tot corner verwerkt worden. Uiteindelijk viel er toch de 2-1. Koen van der Zanden stond aan het einde van de eerste redelijke Blauw Geel’38 aanval en tekende voor deze treffer.

Rechts Robin Voets namens Blauw Geel’38

RKSV Nuenen
Na rust veel wissels en een veranderd spelbeeld. De 3-1 van de man uit Aarle-Rixtel Bram Zwanen (werd na Helmond Sport bij Gemert opgepikt) gaf niet het beeld van de wedstrijd weer op dat moment. Het tempo verdween wat uit de wedstrijd. Bij Blauw Geel’38 onder anderen wisselde keeper Dani Centen voor Joran van Zutphen. Uit de omschakeling drukte Lars Loermans fraai de 3-2 binnen nadat kort daarvoor Ben van den Nieuwenhof verzuimde de 2-2 binnen te schieten. De jonge Erpenaar zag zijn inzet op de paal belanden. In de slotfase was het invaller Keci Chilala die het slotakkoord had met zijn treffer naar 4-2. Zaterdag komt Nuenen naar Veghel als vierde tegenstander in de oefenreeks. Het eerste serieuze werk is op zaterdag 14 augustus als zaterdag Derde Divisionist FC Lisse naar Veghel komt. Ook vorig seizoen lootte de Veghelaren dit team als tegenstander. De wedstrijd in de Bollenstreek werd destijds met 3-0 verloren.

Startopstelling Blauw Geel’38
Centen, Barglan. Dekkers, Voets, Egmond, Dobbelsteen, Op den Camp, Loermans, Van den Nieuwenhof, Wouters, Van der Zanden

Startopstelling De Treffers Rondeel, Hettinga, R Janssen, Sirvania, Wouters, Langeveld, Ippel, Campman, Sow, Ten Den, Vlijter

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant