Afbeelding

Jumbo stopt sponsoring Max Verstappen en Dutch GP

Overige sport 1.234 keer gelezen

VEGHEL | Jumbo Supermarkten stopt na dit seizoen met het sponsoren van Formule 1-coureur Max Verstappen. Het Veghelse bedrijf heeft tevens besloten om geen geld meer te steken in de Dutch GP in Zandvoort. De manager van Max Verstappen laat weten dankbaar te zijn voor alle jaren steun van sponsor Jumbo. Dat meldt het AD. 

Mogelijk krijgt ook wieler- en schaatsploeg Jumbo-Visma al na dit seizoen een andere hoofdsponsor. Het contract, dat tot eind volgend jaar loopt, wordt gerespecteerd maar mocht een andere grote sponsor zich aandoen dan is Jumbo bereid om al eerder te stoppen als hoofdsponsor. Uiteindelijk wil de Veghelse supermarktketen volledig stoppen met het sponsoren van topsport.

Strategie
Het AD schrijft dat deze stappen onderdeel zijn van de strategie van de nieuwe Jumbo-topman Ton van Veen, opvolger van de van fraude verdachte Frits van Eerd. Volgens de nieuwe topman moet Jumbo weer terug naar de kern, en past mondiale sportsponsoring niet in dat profiel. Van Veen zegt dat de Jumbo jaarlijks meer dan twintig miljoen euro in sportsponsoring stopt. De supermarktketen kan iedere euro maar één keer uitgeven. Het geld dat naar Verstappen gaat, kan de Jumbo niet teruggeven aan de klant, of in duurzaamheid of gezondheid steken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant