Hugo de Jonge klimt naar beneden. De rest kijkt gespannen toe.
Hugo de Jonge klimt naar beneden. De rest kijkt gespannen toe.
FOTO’S

Minister Hugo de Jonge komt muurvast te zitten tijdens bezoek aan het Kloosterkwartier in Veghel

Wonen 5.538 keer gelezen

VEGHEL | Hugo de Jonge heeft maandagmiddag een bezoekje gebracht aan het Kloosterkwartier in Veghel. De minister werd hoogstpersoonlijk bijgepraat over alle ontwikkelingen die er gaande zijn in de nieuwe woonwijk in het Veghelse centrum. De Jonge sprak onder andere met de oude bewoners van het klooster de Zusters Franciscanessen, met burgemeester Kees van Rooij en wethouder Rik Compagne en een aantal nieuwe bewoners van LeefGoed waaronder UniK en biljartvereniging Krijt op Tijd. Het werkbezoek verliep uitstekend totdat de minister zich in een hoogwerker begaf.


Alle hoofdrolspelers poseren voor de deur van het Klooster.

Op het terrein van het Klooster van de Zusters Franciscanessen in het centrum van Veghel wordt een eigentijdse woon- en leefomgeving ontwikkeld. Verschillende appartementengebouwen bieden woonruimte aan jong en oud en aan mensen mét en zonder zorgbehoefte. De Jonge was onder de indruk van alle ontwikkelingen rond het Kloosterkwartier en nam onder andere uitgebreid de tijd om in gesprek te gaan met medewerkers en cliënten van UniK. UniK ondersteunt kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke, lichamelijke of gedragsmatige beperking bij zelfstandig wonen, werken, leren. Zo luisterde de minister aandachtig naar Joke van Lieshout en mevrouw Vissers.


Ook met André, het boegbeeld van het washuisje, had De Jonge een onderonsje.

James Bond
De minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening sloot zijn werkbezoek af in de lucht. Het werd nog even penibel toen de hoogwerker muurvast kwam te zitten. Minister De Jonge bleef ogenschijnlijk cool en ook zuster Gerda gaf geen kik. “We maken het allemaal mee”, lacht ze. In de lucht hadden Jan van Vucht (Area) en Michel Wijnen (mede-eigenaar Zenzo Maatschappelijk Vastgoed) genoeg tijd om een samenwerkingsovereenkomst te tekenen. In de tweede fase van het Kloosterkwartier gaan beide partijen nauw samenwerken.


Wijnen en Van Vucht tekenen. Zuster Gerda en Minister De Jonge staan erbij als ‘getuigen’. 

Uiteindelijk toverde de toegestroomde bouwvakkers een ladder tevoorschijn. Nadat De Jonge als een soort James Bond via deze ladder weer voet aan de grond wist te zetten, gaf hij Coen Hendriks een hand en bedankte de mede-eigenaar van Zenzo voor de uitnodiging.

Zuster Gerda
Het euvel met de hoogwerker was inmiddels opgelost. Zonder minster De Jonge maar met Zuster Gerda ging de hoogwerker nog wat extra meters de lucht in. Gerda genoot van het uitzicht. Toen ze daarna triomfantelijk het bestuurscentrum binnenwandelde werd ze opgevangen door mede-zusters en steun en toeverlaat Marieke van Grinsven . “En nu ga ik even zitten”, glimlacht Gerda.


Zuster Gerda zag er de humor wel van in. Op de achtergrond het Klooster en de kerk.

Lees meer over het werkbezoek van Hugo de Jonge in de Stadskrant Veghel van woensdag 30 november.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant