Afbeelding

Bovengemiddeld veel chauffeurs onder invloed in Meierijstad

Politie 2.253 keer gelezen

VEGHEL | In Meierijstad kreeg in 2022 te maken met een fikse stijging van het aantal (betrapte) bestuurders die reden onder invloed, aanzienlijk meer dan de stijging in de rest van de provincie en het land. Het aantal bestuurders dat betrapt werd op het rijden onder invloed steeg in Meierijstad namelijk van 150 in 2021 naar 245 in 2022, een stijging van 63 procent. Daarmee werden er in 2022 per 1000 inwoners 3,5 op een overtreding betrapt.

Dat is dus aanzienlijk meer dan de 2,6 overtredingen per 1000 inwoners in de hele provincie. Dat komt overeen met een stijging van 40 procent ten opzichte van 2021. In het hele land steeg het aantal overtredingen met 34 procent. Het gaat daarbij dus om mensen van 15 jaar of ouder die worden betrap op het rijden onder invloed van alcohol, drugs of medicatie waarmee je niet de weg op mag. 

Geen duidelijke verklaring
Independer nam de meest recente Politiecijfers onder de loep. Een directe verklaring is er niet volgens hen. Zij schrijven: “Navraag bij de politie leert dat er niet specifiek vaker is gecontroleerd, en dat de enorme stijging hierdoor niet wordt verklaard. Wel kan het zo zijn dat basisteams die meer meldingen krijgen van rijden onder invloed vaker controleren.”

Maashorst
Het gaat hier echter nog niet zo slecht als in buurgemeente Maashorst. Deze gemeente had met 7,4 bekeuringen per 1000 inwoners het hoogste aantal van de hele provincie, en staat landelijk op plek 5.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant