Bryan van Deursen (rood shirt, zonder petje) en Jelle Deij (rechts met zwarte trui) tijdens de huldiging van PSV op maandag.
Bryan van Deursen (rood shirt, zonder petje) en Jelle Deij (rechts met zwarte trui) tijdens de huldiging van PSV op maandag.

PSV-supporters uit Veghel en Erp vieren de landstitel in stijl: ‘Eindhoven is de voetbalhoofdstad van Nederland’

Algemeen 5.669 keer gelezen

VEGHEL/ERP/EINDHOVEN | Het is maandag 12.00 uur en Jelle Deij en Bryan van Deursen zitten aan de keukentafel te wachten op een paar bevriende PSV-fans. Ze worden bijna opgehaald om naar de huldiging van de nieuwe landskampioen te gaan. Een beetje hees en een flinke kater weerhoudt de fanatiekelingen er niet van om weer af te reizen naar Eindhoven. 

“We gaan het kampioenschap van PSV in stijl vieren”, aldus de euforisch gestemde PSV-supporters. Je mag ze met recht diehard PSV-fans noemen. Als er een wedstrijd verloren gaat dan kunnen ze daar allemaal best even chagrijnig over zijn. Daar hebben ze dit Eredivisie-seizoen weinig last van gehad. Alleen uit bij N.E.C. ging het mis. In alle andere wedstrijden werd er niet verloren. Met een indrukwekkend puntenaantal van 87 punten kroonde PSV zich afgelopen zondag tot de terechte kampioen van Nederland. In Eindhoven bond PSV een verrassend sterk spelend Sparta aan de zegekar. Na een zwaarbevochten 4-2 overwinning barstte het feestgedruis los. Met een voorspong van negen punten op Feyenoord zijn de Eindhovenaren twee wedstrijden voor het einde al niet meer in te halen.


Bryan van Deursen (rood shirt, zonder petje) en Jelle Deij (rechts met zwarte trui) tijdens de huldiging van PSV op maandag.

Het was voor PSV toch al even geleden. Het laatste kampioenschap dateert uit 2018, maar liefst zes seizoen geleden. “Dat is PSV onwaardig, maar dit seizoen maakt veel goed. We zijn verreweg de beste. De ontlading is extra groot, omdat we een paar jaar hebben moeten wachten. Eindhoven is weer de voetbalhoofdstad van Nederland”, lacht Van Deursen. Deij komt binnenwandelen, schenkt een glaasje cola in en ploft neer op een keukenstoel.


Het Philips Stadion ontploft na het laatste fluitsignaal. 

Peter Bosz
Het Philips Stadion ontplofte zondag na het laatste fluitsignaal. Van Deursen, Deij en hun maten hadden toen al een aantal halve liters Bavaria op. Toch weten ze zich alles nog goed te herinneren, het is een herinnering voor de eeuwigheid. Deij: “We zijn echt nog lang in het stadion gebleven. Het was één groot feest.” De architect van het succes is volgens beide PSV’ers hoofdtrainer Peter Bosz. Deij is lovend over de 60-jarige trainer: “Bosz heeft het verschil gemaakt. PSV speelt mooi, aanvallend voetbal en in tegenstelling tot andere jaren stoppen ze niet bij een 2-0 voorsprong.”


Feest in Eindhoven!

Daarnaast wordt routinier en aanvoerder Luuk de Jong geprezen. Van Deursen: “Hij is voor mij de MVP (most valuable player). PSV is een hecht team en daarin heeft De Jong als aanvoerder een belangrijke rol gespeeld.” Deij vult aan: “Ik vind dat Schouten en Veerman ook niet onderschat mogen worden.” 

Blikjes bier
Samen met een hoop vrienden zaten Deij en Van Deursen zondag in het stadion. Thuiswedstrijden worden zelden gemist en door de jaren heen hebben ze verschillende tripjes naar het buitenland gemaakt. De afgelopen twee dagen stonden in het teken van feest. Of PSV volgend jaar weer kampioen wordt? Deij en Van Deursen zien de toekomst rooskleurig tegemoet: “PSV heeft een mooie mix van ervaren spelers en talenten. Met Bosz aan het roer hebben we veel vertrouwen in de komende jaren, zeker met al het geld dat binnenkomt door het behalen van de Champions League“, zeggen ze terwijl de eerste blikjes bier tevoorschijn komen. De taxi naar Eindhoven is er bijna, op naar de huldiging. “Ik moet er nog wel even inkomen hoor”, zucht Van Deursen. “Maar we gaan het nog één keer goed vieren”, belooft hij.


Bovenste rij van links naar rechts: Lars, Wout, Loek, Jesper, Stijn, Joost.
Onderste rij van links naar rechts: Kevin, Lex, Stan.

Feest in Erp
Kevin van de Laar uit Erp is ook groot fan van PSV. Traditiegetrouw wordt er bij Schansoord in Erp uitgebreid stilgestaan bij het kampioenschap van PSV. Dit keer doen ze dat komende donderdag. Van de Laar vertelt dat hij daar sowieso naartoe gaat. “Dan doen we het feest nog eens dunnetjes over”, verzekert hij.
Afgelopen zondag en maandag was de voormalig keeper van RKVV Erp net als tienduizenden andere supporters in Eindhoven te vinden. Hij blikt terug op twee geweldige dagen. “Dit is het mooiste wat er is. Heel Eindhoven was rood en wit. Ik moet eerlijk toegeven dat ik zondag voor de wedstrijd best gespannen was, maar gelukkig kwam het allemaal goed. Je ziet de spelers en Bosz ook echt genieten. Kippenvel.”


Stan Verhagen kan zijn geluk niet op. 

0-8
Van de Laar heeft sinds vijf jaar een seizoenkaart. Samen met een groepje van vijftien à twintig gasten uit Erp bezoekt hij alle thuis- en uitwedstrijden. “Het is eigenlijk een bij elkaar geraapt zooitje, maar we hebben één ding gemeen en dat is PSV. Inmiddels hebben we een hechte band met z’n allen. Dat moet ook wel als je samen tweeënhalf uur in de bus naar Heereveen zit”, legt Van de Laar enthousiast uit. Hij vervolgt: “Dat was trouwens mooi. 0-8 werd dat haha! Ik heb PSV nooit eerder zo goed zien voetballen als toen. We hebben de hele wedstrijd genoten.”

Standbeeld voor De Jong?
Voor de Erpenaar is Luuk de Jong de absolute man van het seizoen. “De Jong is een legend. Hij verdient een standbeeld. In het begin van het jaar waren er mensen die zich hardop afvroegen of hij wel zou gaan spelen. Ricardo Pepi zou beter zijn... Ik denk dat De Jong iedereen de mond heeft gesnoerd. Hij is bij 42 goals betrokken geweest. Ongekend”, besluit Van de Laar.

Bovenste rij van links naar rechts:Lars, Wout, Loek, Jesper, Stijn en Joost.
Onderste rij van links naar rechts Kevin, Lex en Stan.
Bryan van Deursen staat op het moment om de Eindhovense voetbaltempel te betreden.
Feest in Eindhoven!
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant