Veghelaar Marc van Kessel (R) won vorig jaar in de groep professionals.
Veghelaar Marc van Kessel (R) won vorig jaar in de groep professionals.

Nominatie Kunst- en Cultuurprijs loopt tot 15 september

Kunst en cultuur 1 keer gelezen

VEGHEL | Dit jaar wordt voor de derde keer de Kunst- en Cultuurprijs Meierijstad uitgereikt. Inwoners of organisaties uit Meierijstad kunnen kandidaten nomineren voor deze prijs. Er is een prijs voor een professional in de kunst en cultuur én een prijs voor een amateur/vrijwilliger in de kunst en cultuur. Er worden geen uitgebreide criteria voor het nomineren gehanteerd. 

De prijs wordt beschikbaar gesteld aan personen of organisaties, wonend of gevestigd in Meierijstad, waarvan duidelijk is dat deze zich op zijn of haar manier enorm inzetten of hebben ingezet voor de kunst en/of cultuur in Meierijstad. Een persoon of organisatie waarvan iedereen wel weet dat deze hier recht op heeft. Een jury beoordeelt de inzendingen en kiest de genomineerden en uiteindelijke winnaars. De prijs wordt uitgereikt tijdens een bestaand evenement op het gebied van kunst en cultuur. Dit jaar wordt de prijs uitgereikt tijdens korenfestival Rooi Vol Koren op zaterdagmiddag 8 oktober.
Kandidaten kunnen eenvoudig worden voorgedragen via de website van de gemeente. Ga naar www.meierijstad.nl/kunstprijs. Inzendingen dienen te worden gemotiveerd. Men kan tot 15 september kandidaten nomineren.

Uit de krant

Uit de krant