Johan Nagtzaam, Marieke van de Sande, Frank Smits en Jan van Burgsteden op het veelbesproken Meijerijplein.
Johan Nagtzaam, Marieke van de Sande, Frank Smits en Jan van Burgsteden op het veelbesproken Meijerijplein. Foto:

Plan van aanpak voor Veghel Centrum: ‘Stedelijker denken en daarbij is hoogte geen issue’

Centrum 2.354 keer gelezen

VEGHEL | De verenigde vastgoedeigenaren hebben woensdagochtend bij Vlas & Graan in het centrum van Veghel een plan van aanpak overhandigd aan wethouder Jan van Burgsteden en voorzitter van stichting centrummanagement Johan Nagtzaam. In het plan wordt onder andere beschreven dat het tijd is voor actie om Veghel Centrum aantrekkelijk te maken.

Frank Smits is voorzitter van de verenigde vastgoedeigenaren in het centrum van Veghel. Hij overhandigde woensdag een vijftien pagina’s tellend document aan Van Burgsteden en Nagtzaam. Volgens Smits is het tijd voor actie. “Iedereen is het erover eens dat er echt iets moet gebeuren in het centrum van Veghel”, zegt Smits serieus. “Wij vinden dat de ambitie omhoog moet en er mag best creatiever worden gekeken naar het Veghelse centrum.” 

Felle discussie’s
Volgens Smits waren er felle discussie’s in aanloop naar het opstellen van het plan van aanpak. “Het herinrichten van de Meijerijgaarde kwam daarin vaak naar voren. Daarnaast moeten we misschien hoger gaan bouwen dan de kaders die er nu zijn. Uiteindelijk hebben deze brainstormsessies geleid tot een aantal concrete aanbevelingen.” Smits vertelt dat er tijdens de brainstormsessies ook kritisch werd gekeken naar de rol van de overheid. Smits: “Er werd gemopperd op de gemeente dat alles zo lang duurt. Men wil vooruit, maar door regelgeving en een traag ambtelijk apparaat verzandt het.”


Johan Nagtzaam, Marieke van de Sande, Frank Smits en Jan van Burgsteden op het Meijerijplein.

Marieke van de Sande is lid van de vereniging vastgoedeigenaren Veghel Centrum en medebestuurslid. Ze vult aan: “In het plan van aanpak staat wat de vereniging vastgoedeigenaren denken dat er moet gebeuren. Het ambitie tonen komt meermaals terug. Net als vooruitdenken en samenwerken.”

Ambitieuze plannen
Over ambitieuze plannen gesproken. Architect Hans van den Tillaart lanceerde onlangs het plan voor een woontoren hoger dan de Lambertuskerk. Een idee wat veel stof deed opwaaien. Wethouder Van Burgsteden: “Het zorgt voor reuring en zonder wrijving geen glans. Kijk of die toren van 30 woonlagen er echt gaat komen of wellicht toch een kleinere variant. Daar moeten we met elkaar over in gesprek. Ik vind het niet zo’n probleem dat Van den Tillaart een groots plan presenteert. Meierijstad mag namelijk best wat stedelijker denken en daarbij is hoogte geen issue.”

Lees een uitgebreid verhaal in de Stadskrant Veghel van woensdag 5 april. 

Johan Nagtzaam, Marieke van der Sande, Frank Smits en Jan van Burgsteden op het veelbesproken Meijerijplein.

Uit de krant