Afbeelding
Advertorial

Bril op sterkte nodig? Hier moet je op letten voor de aanschaf!

Algemeen 559 keer gelezen

Een bril op sterkte kan het leven van mensen met een visuele beperking enorm verbeteren. Het zorgt ervoor dat ze weer scherp kunnen zien en daardoor beter kunnen functioneren in het dagelijks leven. Maar waar moet je op letten als je een bril op sterkte wilt aanschaffen? In deze blog geven we je een aantal handige tips. Door deze tips te gebruiken tijdens de aankoop verzeker je niet alleen dat je een bril krijgt die geschikt is voor jouw, maar ook nog eens de beste deal!

Laat je ogen meten

Voordat je een bril op sterkte gaat aanschaffen, is het belangrijk om je ogen te laten meten. Dit kan bij een opticien of oogarts. Door je ogen te laten meten, weet je precies welke sterkte je nodig hebt voor je bril. Zo voorkom je dat je een bril aanschaft met de verkeerde sterkte, wat kan leiden tot hoofdpijn en vermoeide ogen. Zorg ervoor dat je dit doet bij een erkende en betrouwbare opticien, je kan hiervoor bijvoorbeeld naar Hans Anders Opticiens Veghel. Deze zit gevestigd in de Kalverstraat in het centrum van de stad, perfect dus als je snel een meting wilt plannen en daarnaast kun je meteen kijken naar mooie monturen na de meting. 

Kies het juiste montuur

Als je eenmaal weet welke sterkte je nodig hebt, kun je op zoek gaan naar het juiste montuur. Het is belangrijk dat het montuur goed past bij de vorm van je gezicht. Een te groot of te klein montuur kan ervoor zorgen dat de bril niet goed op je neus blijft zitten, wat erg vervelend kan zijn. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar het materiaal van het montuur. Er zijn verschillende materialen waaruit je kunt kiezen, zoals kunststof, metaal of titanium. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen, dus het is belangrijk om hier goed over na te denken. Als je niet precies weet wat je nodig hebt, dan kan de opticien je altijd helpen om de juiste keuze te maken.

Kies de juiste glazen

Naast het montuur is het ook belangrijk om de juiste glazen te kiezen. Er zijn verschillende soorten glazen waaruit je kunt kiezen, zoals enkelvoudige glazen, multifocale glazen of glazen met een speciale coating. Enkelvoudige glazen zijn geschikt als je slechts één sterkte nodig hebt, bijvoorbeeld voor veraf of dichtbij. Multifocale glazen zijn geschikt als je zowel veraf als dichtbij een correctie nodig hebt. Glazen met een speciale coating, zoals een blauw licht filter of een krasbestendige coating, kunnen ervoor zorgen dat je bril langer meegaat en je ogen beter beschermd zijn.

Let op de prijs

Een bril op sterkte kan behoorlijk prijzig zijn. Het is daarom belangrijk om goed te letten op de prijs. Vergelijk verschillende opticiens en kijk waar je de beste prijs-kwaliteitverhouding krijgt. Daarnaast kun je ook kijken naar online opticiens, die vaak lagere prijzen hanteren dan fysieke opticiens, maar dan heb je niet de service en expertise van de opticien in de winkel. Een lagere prijs is natuurlijk altijd fijn, maar let wel op dat je geen concessies doet aan de kwaliteit van de bril. Deze gebruik je op dagelijkse basis, kwaliteit is dus van het grootste belang.

Kijk naar de garantie

Tot slot is het belangrijk om te kijken naar de garantie die je krijgt bij de aanschaf van een bril op sterkte. Een goede garantie kan ervoor zorgen dat je bril langer meegaat en dat je bij eventuele problemen snel geholpen wordt. Let daarom goed op de garantievoorwaarden en vraag hier eventueel naar bij de opticien. Naast garantie kan je ook altijd nog kiezen om je bril te laten verzekeren, zo weet je zeker dat je zonder al te veel gedoe een nieuwe bril krijgt als er iets stuk gaat. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant