Team 'Meierijstad' gaat glasvezel in Mariaheide aanleggen.
Team 'Meierijstad' gaat glasvezel in Mariaheide aanleggen. Foto:

Wethouder Van Burgsteden zet eerste schop in de grond in Mariaheide

Algemeen 1.424 keer gelezen

MARIAHEIDE | De aanleg van een glasvezelnetwerk in de laatste kern van Meierijstad is van start gegaan. Op woensdagmiddag 1 februari zette wethouder Jan van Burgsteden van de gemeente Meierijstad samen met Jan Spapens, programmamanager van DELTA Netwerk en Ronald Tuk, projectleider van aannemer Van Gelder Telecom de eerste schop in de grond in Mariaheide.

Wethouder Van Burgsteden is blij dat de graafwerkzaamheden in Mariaheide zijn gestart. Hij benadrukt het belang van een snelle internetverbinding: “De inwoners en bedrijven in ons buitengebied én in de kleine kernen hebben de kans om aan te sluiten op het snelle glasvezelnet. Velen hebben daar gelukkig al gebruik van gemaakt. Het maakt thuiswerken of een studie volgen, ondernemen, maar ook zorg en ontmoeten op afstand mogelijk. De voltooiing van de glasvezelaanleg door DELTA Netwerk markeert een nieuw stadium van digitale bereikbaarheid in Meierijstad.” 

Veel historie in Meierijstad
Programmanager Jan Spapens van DELTA Netwerk vult aan: “Glasvezel in deze gemeente heeft al een stukje historie bij ons. Na de aanleg van het buitengebied van Meierijstad zijn we in 2021 gestart met de aanleg van de kernen Olland, Boskant, Keldonk, Boerdonk, Eerde, Zijtaart en nu Mariaheide. We zitten in de afrondingsfase van dit gebied en de verwachting is dat in Q2 van dit jaar iedereen is aangesloten op het glasvezelnetwerk De inwoners en bedrijven van Meierijstad zijn door de aanleg van glasvezel voorzien van een solide en toekomstbestendig glasvezelnetwerk.”

Ruim 1800 kilometer glasvezelkabel in de grond 
Aannemer Van Gelder Telecom voert meerdere projecten uit voor DELTA Netwerk en is verheugd dat zij in de afrondende fase zitten van dit project in Meierijstad. Ronald Tuk licht toe: “We zijn al enkele jaren actief in dit gebied en met de aanleg van het glasvezelnetwerk in Mariaheide is dit project over een aantal maanden helemaal gereed. We zijn deze week gestart met de graafwerkzaamheden in Mariaheide en deze duren een aantal weken. Uiteraard doen wij er alles aan om ervoor te zorgen dat de inwoners zo min mogelijk hinder ondervinden van de werkzaamheden.”


De eerste schop in de grond in Mariaheide is gezet. Van links naar rechts: Jan van Burgsteden, Jan Spapens en Ronald Tuk.

In dit project worden circa 5700 woningen aangesloten op het glasvezelnetwerk. Om dit te kunnen realiseren is er tot op heden 180 kilometer geul gegraven, 60 kilometer aan tuinboringen verricht en gaat er ruim 1800 kilometer glasvezelkabel de grond in. Ook zijn er negen bovengrondse verdeelkasten geplaatst. Deze verdeelkasten verdelen het glasvezelsignaal naar de woningen zodat de inwoners gebruik kunnen maken van internet, tv en telefonie.

Meer weten?
Via de postcodecheck op www.deltanetwerk.nl kunnen de inwoners de voortgang op hun adres bekijken. 

De eerste schop in de grond in Mariaheide is gezet. Van links naar rechts: Jan van Burgsteden,Jan Spapens en Ronald Tuk.
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant