De ingang van de bibliotheek in Veghel.
De ingang van de bibliotheek in Veghel.

ONS Welzijn: ‘Wie schrijft, die blijft’

Algemeen 496 keer gelezen

VEGHEL | De een is gezegend met een prachtig, sierlijk handschrift. De ander is al blij wanneer het überhaupt leesbaar is. Het kan echter belemmerend werken wanneer je iets voor een ander moet schrijven en je erg onzeker bent over je handschrift. Het kan zelfs zo erg zijn dat mensen zich opgelaten voelen als een ander hun handschrift moet lezen. Doordat we steeds meer typen of appen verleren we het schrijven een beetje. Het is echter wel bewezen, dat we iets beter onthouden als we het met een pen of potlood opschrijven. Dat wordt beter opgeslagen in ons langetermijngeheugen. Kortom ‘wie schrijft, die blijft’.

Aan mensen die bijvoorbeeld formulieren netter willen invullen, overzichtelijker aantekeningen willen maken of die graag trots willen zijn op hun handgeschreven verjaardagskaart, biedt het DigiTaalhuis de korte training ‘Verbeter uw handschrift’ aan. Die wordt gegeven op de dinsdagen 29 november, 6 december en 13 december, steeds van 19.30 tot 21.00 uur in Bibliotheek Veghel, Markt 1 in Veghel. Het DigiTaalhuis is een samenwerking tussen de bibliotheek en Ons Welzijn. Belangstellenden kunnen voor vragen of inschrijven contact opnemen met Andrea Olfen, sociaal werker van ONS Welzijn. Dat kan van maandag tot en met donderdag op telefoonnummer 0657443759 en via het mailadres: andrea.olfen@ons-welzijn.nl.

De training wordt gegeven door een ervaren cursusleider die binnen het onderwijs al heel wat leerlingen een mooi handschrift heeft aangeleerd. Tijdens drie bijeenkomsten, krijgen deelnemers voldoende gelegenheid om te oefenen en zich al doende het geleerde eigen te maken. Deelname kost 10 euro inclusief materialen en een goede vulpen.

Uit de krant